Drømmedebut

CARDIFF (Dagbladet): Liverpool - Manchester United 2-1. John Arne Riise (20) fikk sin offisielle Liverpool-debut som var en fremadstormende ålesunder verdig. - Dette var stort, jeg fikk frysninger, sier Riise som så at Michael Owens fintekunnskaper står skrevet med gullskrift i målprotokollen.

- I min første offisielle kamp kan det ikke bli bedre enn å ha vært med på å slå Manchester United, sier John Arne Riise.

Nordmannens nye sjef Gerard Houllier mente Charity Shield-oppgjøret - under tak på Millennium stadion i Wales - var storartet reklame for engelsk fotball.

- Jeg koste meg med denne kampen, ikke bare fordi vi vant, men fordi dette var en briljant fotballkamp fra to lag som ville angripe, sa den blide franskmannen med dårlig tid fordi han måtte rekke bussen hjem til vinnerbyen i nord. Klar til å ta imot West Ham kommende Premier League-helg. Et oppgjør Riise håper å delta aktivt i - fra vensterbackposisjon.

- Ja, det er der jeg helst vil spille, men i denne klubben spiller jeg hvor som helst jeg blir bedt om, sier Riise som ikke ble skremt av at motstanderen i den første store kampen for Liverpool var David Beckham. I nysponsede sølvstøvler.

- Jeg er godt fornøyd med egen innsats, spesielt før pause.

Owen spesial

Gary McAllister førte Liverpool i front før minutt var gått med et sikkert satt straffespark. Etter 15 minutter kom kampens fineste enkeltprestasjon. Den ble utført av en spiller som kan nettopp finte og danse foran mål, Michael Owen. Jaap Stam datt og ballen kom til den lille røde. Han sendte Gary Neville dit han hører hjemme før han behersket brukte venstrebeinet og satte ballen dit Fabien Barthez ikke ville. Meget pluss i Owens karakterbok.

Etter kampen snakker mister Riise ganske mye om det meste i glede, på norsk og engelsk.

- Jeg fikk beskjed at jeg var i troppen fredag, og jeg forventet vel ikke å spille fra start. Det fikk jeg vite i går tidlig, og da kjente jeg det i maven, sier Riise. Unggutten fra Ålesund via Monaco innrømmer også utslag av gåsehud like før avspark.

- Da vi gikk ut på banen foran 70000 fikk jeg gåsehud, og da kjente jeg nervene.

- Du virket ikke spesielt nervøs?

Kjente skade

- Etter at jeg hadde fått gjort det første raidet oppover venstresida kjente jeg at selvtilliten og roen kom. Da var det gjort.

- Du ble bytte ut like før slutt, skadd?

- Nei, men ti minutter før full tid hadde jeg et par lange raid, og da kjente jeg en rykning i låret. I tillegg er ikke ankelen min helt frisk. Hadde jeg ikke blitt byttet ut, så ville jeg bedt om det. Kan ikke ta noen sjanser, sier Riise som føler seg ekstremt godt tatt imot av Owen, Fowler, Hyypia, Heskey og de andre i klubben.

Van-tastisk

- Det er helt fantastisk i Liverpool. Jeg har fått spille like mye som alle de andre, og jeg føler jeg er godtatt i spillergruppa allerede. Det føles veldig godt, men det viktigste for meg er å forbedre meg. Spesielt defensivt, sier Riise.

For 260 millioner norske kroner er Ruud van Nistelrooy hentet til Old Trafford og Alex Ferguson og Manchester og engelsk fotball for å score mål. Før pause i går var han herr Anonym. De siste 45 minuttene meget stor. Målet han ordnet var nesten i Owens klasse.

- Denne kampen var viktig for oss, vi trengte en god gjennomkjøring før seriestart neste helg mot Fulham. I 2. omgang viste vi bevegelse og angrepsvilje med vilje til gjennombrudd. Vi er i rute, sier manager Alex Ferguson. De andre managerne kan jo ta dette utsagnet som en trussel.

- Nistelrooys innsats?

- Fantastisk innenfor 16-meteren med målteft og en utrolig bevegelse.

- Andy Cole har sagt at han trenger å spille de store kampene, din reaksjon på det?

- Vi har mange spillere i stallen, alle vil spille mest mulig. Cole må ha tålmodighet som de andre, se på Solskjær hvor tålmodig han har vært og er, sier Ferguson.

Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen satt begge på benken i går ute å bli møkkete på trøyene, men husk det skal sparkes mange baller før vi skriver hurra for 17. mai 2002.

<B>FULL KONTROLL:</B> John Arne Riise hadde full kontroll på Ruud van Nistelroy i første omgang.