Drømmedebuten druknet i Messi-målene

Tello (20) scoret to mål på sine ti første minutter i Champions League.


(Dagbladet): Når du er 20 år gammel og debuterer som innbytter i Champions League med to scoringer på Camp Nou, stjeler du som gjerne alle overskrifter påfølgende dag.

Hvis du da ikke heter Cristian Tello og drømmedebuten drukner i magiske Lionel Messis fem scoringer i den samme kampen.

Men la oss stoppe opp litt ved Tello, som fikk ligadebuten sin for Barcelonas a-lag 28. januar, og fikk spille fra start en uke seinere. Da brukte han under åtte minutter på å score ledermålet mot Real Sociedad.

- Han er ekstremt rask, har et voldsomt rykk og er og veldig god teknisk. Han er veldig god til å ta seg forbi motstanderen med fart og teknikk, sier Magnar Kvalvik, som kommenterte kampen mot Sociedad for Canal+.

Barcelona har en fantastisk rekke stortalenter i ungdomsakademiet La Masia. Tello er ikke den første som imponerer på a-laget.

- Tidligere i sesongen dukket Deolofeo og Cuenca opp som de mest spennende unge spillerne i Barcelona. Så har Tello kommet ut av ingenting og nærmest overtatt deres posisjon. Men det ligger et potensial i alle de der, så før eller siden har plutselig en av de andre scoret to eller tre mål i en tellende kamp, sier Kvalvik.

Messi-hyllest Da Tello slapp til på stillingen 3-0 i går, gikk det under to minutter før han hadde plassert inn 4-0 på elegant vis. Sju minutter seinere scoret han 6-0-målet. Messi hadde sneket inn sitt fjerde mål i mellomtida.

Unggutten får uansett fortjent hyllest fra Messi, som også gledet seg på den spanske debutantens vegne.

- Selvsagt gjør det meg glad å se Tello gjøre det. Han har trent og spilt med førstelaget en stund nå, sier Messi til Uefa.com.

Men Tello er ikke den eneste unggutten som gjør inntrykk på verdens beste fotballspiller.

- Han er ikke den eneste som gjør det bra. Det er flere produkter av ungdomsavdelingen som kommer opp sammen med ham. Treneren viser stor tillit i spillerne som er utviklet i vår egen klubb, og Tello tok vare på sjansen han gikk i dag, akkurat som andre har gjort tidligere denne sesongen. Vi er alle veldig glade på hans vegne, sier Messi.

Ydmyk Til Barcelonas egen nettside forteller Tello hvilken beskjed trener Pep Guardiola sendte med ham inn på banen:

- Sjefen sa til meg at jeg skulle be om ballen så lenge jeg hadde en målsjanse. Han sier jeg skal være meg selv. Farta er en viktig del av spillet mitt.

FOR EN START! Barcelonas Champions League-debutant Cristian Tello scoret to mål på ti minutter etter at han ble byttet inn. Foto: Felice Calabro, AP/Scanpix
FOR EN START! Barcelonas Champions League-debutant Cristian Tello scoret to mål på ti minutter etter at han ble byttet inn. Foto: Felice Calabro, AP/Scanpix Vis mer

Det gikk altså under to minutter før sjansen dukket opp.

- På det første målet mitt signaliserte jeg at jeg ønsket en pasning i bakrommet, og etter Cesc Fabregas' pasning var jeg alene med keeper. Etter det var det bare å banke den inn, sier Tello.

Men som de fleste spillerne i Barcelona-systemet virker overraskende flinke til, holder han beina på bakken etter suksessen.

- Jeg er veldig glad for å være her, men laget mitt er Barcelona B. Dette var en overraskelse for meg. Jeg håper sjefen fortsetter å ha tro på meg, sier han.

Magnar Kvalvik mener Tello viser en god kombinasjon av ydmykhet og tro på seg selv.

- Han virker som han har stor selvtillit og ønsker å vise seg fram uten at det blir anspent og anstrengt. Han har hodet på rett plass, han også.

For det er et fellestrekk ved de unge spillerne som slipper til blant superstjernene på Camp Nou.

- Etter kampene snakker de om hvor stort eventyr det er å spille sammen med Iniesta, Xavi og Messi. Men ute på banen virker de helt upåvirket av det og bare glade for å spille fotball, sier Kvalvik.

- VI ER ALLE GLADE PÅ HANS VEGNE: Lionel Messi sier han gleder seg over Cristian Tellos fantastiske debut i Champions League i går kveld.Foto: Alejandro Garcia, EPA/Scanpix
- VI ER ALLE GLADE PÅ HANS VEGNE: Lionel Messi sier han gleder seg over Cristian Tellos fantastiske debut i Champions League i går kveld.Foto: Alejandro Garcia, EPA/Scanpix Vis mer