Drømmeduell mellom verdensrekordholdere

Gatlin og Powell møtes kanskje i DN-gallaen.

(Dagbladet.no): Den etterlengtede drømmeduellen mellom sprintkongene på 100 meter, amerikanske Justin Gatlin og jamaicanske Asafa Powell, kan bli realisert i DN-gallaen i Stockholm 25.juli.

- Jeg kan bekrefte at en av de er klare for å løpe, og nå jobber vi med den andre, sier DN-gallaens Rajne Söderberg til Aftonbladet.


Men det blir en dyr affære for stevnearrangørene, for både Powell og Gatlin krever store startsummer. Gatlin skal angivelig ha 80 000 dollar for å løpe mot Powell.

- Jeg vil naturligvis betale det jeg tror det er verdt, men jeg vil absolutt ikke være med på budrunde, sier Söderberg.

Hittil har verdens to raskeste menn lykkes i å unngå hverandre på friidrettsbanen. I et stevne i Eugene, USA på søndag, løp de i hvert sitt heat, og den annonserte duellen i Gateshead 11. juni, blir det ikke noe av.

Powell, som vant 100 meteren under Bislett Games i går, vil ikke ha noe av at det er han som unngår Gatlin.


- Vi skulle ha løpt mot hverandre i Gateshead. Gatlin trakk seg fra løpet, men jeg skal fortsatt stille. Det sier vel litt om hvem som unnviker hvem. Men når han bestemmer seg, så er jeg klar, sier jamaicaneren til Aftonbladet.

Powell var første mann i verden til å løpe 9.77 på 100 meter, da han ble klokket inn til verdensrekorden i Athen i fjor. Gatlin tangerte resultatet i Qatar i mai i år.

MØTES I STOCKHOLM? Verdensrekordholderne på 100 meter, Asafa Powell og Justin Gatlin.