Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmeduoen sendte Spurs inn i topp fire

Spurs slapp med skrekken mot Fulham.

STO BAK VINNERMÅLET: Gareth Bale trengte bare sneie borti ballen med hodet på Rafael van der Vaart knallharde frispark. Den scoringen holdt til tre poeng på en høyst ordinær dag på jobben for Spurs. Foto:  (AP Photo/Tom Hevezi)
STO BAK VINNERMÅLET: Gareth Bale trengte bare sneie borti ballen med hodet på Rafael van der Vaart knallharde frispark. Den scoringen holdt til tre poeng på en høyst ordinær dag på jobben for Spurs. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham - Fulham 1-0

(Dagbladet): Å vinne på dårlige dager har tradisjonelt ikke vært Tottenhams greie.

Hjemme mot Fulham i ettermiddag viste imidlertid Harry Redknapps menn at de også har utviklet den egenskapen - og da er det lov å se lyst på det nye året for alle med Spurs-sympatier.

Ikke minst fordi man har Gareth Bale og Rafael van der Vaart i klubben. Duoen har stått bak en rekke av de 36 poengene Tottenham har sanket denne sesongen, og de ble avgjørende mot Fulham også.

Fire minutter før pause slo van der Vaart et knallhardt frispark inn i i boksen. Den lille stussen fra Bale var nok til å sette Mark Schwarzer fullstendig ut av spill, og ballen fløy inn i nettmaskene.

Etter pause kjørte Fulham kampen i lange perioder, og Spurs var mer heldige enn dyktige som slapp unna baklengs. Den største sjansen fikk Andy Johnson 20 minutter før slutt:

Spissen forserte inn i feltet, og avsluttet lavt til venstre for Heurelio Gomes. Brassen fikk såvidt ei hånd på ballen, men ikke mer enn at den fortsatte å rulle mot streken. Michael Dawson greide på forbilledlig vis å renske unna, med Clint Dempsey jagende i ryggen.

Dawson reddet også Tottenham med en stor blokkering da Simon Davies fikk skyte fra 10 meter.

Vertene virket småengstelige og stresset for å miste poengene de hadde, men de manglet heller ikke sjanser for å punktere matchen.

Gareth Bale viste at høyrebeinet på langt nær holder samme klasse som den venstre da han blåste ballen høyt over i god posisjon, mens Aaron Lennon var egoistisk da han gikk for skudd etter å ha løpt 70 meter med ballen, i stedet for å spille en lagkompis helt alene med keeper.

Men sløsingen ble ikke kostbar, for Tottenham rodde i land poengene, slik topplag gjerne gjør. 

Med en kamp mer spilt enn Chelsea inntok de også fjerdeplassen, fem poeng bak ligaleder Manchester United. Før Arsenals kamp mot Birmingham i kveld kan de også glelde seg over å stå med like mange poeng som erkerivalen.

UTSPILT: Mark Schwarzer var sjanseløs da Bale endret retning på frisparket fra van der Vaart. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett
UTSPILT: Mark Schwarzer var sjanseløs da Bale endret retning på frisparket fra van der Vaart. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!