Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmefinale i London

Verdensener Nadal mot formspiller Federer.

FORMSPILLER: Roger Federer later til å være tilbake på sitt vante, skyhøye nivå. Verdenstreer Novak Djokovic var iallfall ingen målestokk i semifinalen under verdenstouravslutning i London.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
FORMSPILLER: Roger Federer later til å være tilbake på sitt vante, skyhøye nivå. Verdenstreer Novak Djokovic var iallfall ingen målestokk i semifinalen under verdenstouravslutning i London.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rafael Nadal og Roger Federer møtes for bare annen gang i år når de søndag gjør opp om tittelen i verdenstourfinalen i tennis.

Verdensener Nadal tok seg til finale i turneringen for første gang ved å slå britenes håp Andy Murray i semifinalen. Spanjolen måtte ha tiebreak både i første og siste sett for å slå ut hjemmefavoritten. Settsifrene ble 7-6 (7-5), 3-6, 7-6 (8-6).

Noen timer senere gjorde Federer kort prosess med verdenstreer Novak Djokovic. Med seier 6-1, 6-4 sørget han for at det er verdens to høyest rangerte spillere som gjør opp om tittelen.

- Vi har hatt noen episke dueller, noen klassikere, og jeg gleder meg til å møte Rafa igjen, sa Federer.

- Spillestilen vår står veldig godt til hverandre.

Federer har ikke avgitt sett i sine fire kamper i turneringen og kan være på vei mot sin femte tittel i turneringen som markerer sesongavslutningen. Nadal jakter på sin første, selv om han vasser i andre titler.

Formspiller Nadal vant både Roland Garros, Wimbledon og US Open i år. Federer slet mye av sesongen, men han kom til London med seier i to av sine tre siste turneringer og har vist formidabel form. Djokovic, som sikkert hadde neste ukes Davis Cup-finale i tankene, var sjanseløs.

Murray hadde Nadal på gyngende grunn i det siste settet. Skotten ledet 4-1 i det avgjørende tiebreaket, men maktet ikke å avgjøre kampen til sin fordel. Før det ble tiebreak hadde Nadal ledet 5-3 og misbrukt en matchball.

Murray kjempet seg tilbake og brøt mallorcanerens serve, før han holdt egen serve og sørget for at de to måtte skilles i tiebreak også i det tredje settet.

Fantastisk Der kom Nadal under med tre poeng umiddelbart, men verdenseneren vendte det og fikk selv en ny matchball på stillingen 6-5. Murray reddet på nytt, men Nadal avgjorde en av sesongens beste kamper to baller senere.

- Det var en fantastisk kamp og en forbløffende seier. Jeg er svært glad for at jeg slo en stor mester som Andy. Han spiller på veldig høyt nivå, sa Nadal etter å ha vunnet foran 17.000 britiske hjemmetilhengere.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!