Drømmefinale i Monte Carlo

Federer møter Nadal.

(Dagbladet.no): Verdensener Roger Federer møter verdenstoer Rafael Nadal i finalen i ATP Monte Carlo Masters i Tennis.

Federer hadde ingen problemer med å feie chilenske Fernando Gonzalez av banen med seier 6-2 i begge sett. Morgendagens batalje blir sveitserens tolvte strake finale. Noe som er like mange som bråkebøtta John McEnroe presterte i 1984. Kun Guillermo Vilas (13 finaler i 1977) og Ivan Lendl (18 i 1981 og 82), har spilt seg til flere enn 24-åringen.

Federer har samtidig vunnet de fire siste gangene han har deltatt i en Masters-turnering, og står med 29 Masters-titler totalt.

Tøff ungutt

Men selv om Federer har vært suveren til nå i år, møter han en tøff motstander i den 19 år gamle spanjolen. Nadal, eller «Gruskongen» som han kalles, har slått Federer tre ganger på fire forsøk, og i dag knuste han argentiske Gaston Gaudio. Etter en skeiv start i første sett (5-7), kom han tilbake og vant de to siste settene 6-1.

- Han var rett og slett for god. Jeg spilte et bra første sett, men så spilte han rett og slett bare bedre enn meg. Vi var begge meget slitne etter første sett. Ingen av oss klarte å løpe noe særlig, sier Gaudio til nyhetsbyrået AP.

IDYLL: Rafel Nadal (t.v.) og Roger Federer hygger seg under en oppvisningskamp i Monte Carlo på søndag. I morgen er det alvor. Foto: EPA
IDYLL: Rafel Nadal (t.v.) og Roger Federer hygger seg under en oppvisningskamp i Monte Carlo på søndag. I morgen er det alvor. Foto: EPA Vis mer