Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmefinale mot Danmark

Danskene slo Russland, og nok en gang møter Norge dem i en EM-finale.

(Dagbladet.no:) I kveld ble det klart at Norge møter Danmark i morgendagens finale. Dermed skal de norske jentene møte Danmark i nok en mesterskapsfinale.

Det var uavgjort 11-11 til pause mellom Russland og Danmark, men i 2. omgang tok danskene grep ledet stort sett med 2-4 mål. De siste minuttene ble det igjen veldig spennende.

Da det var igjen to minutter bommet Danmark på straffe, men Russland misset også på det neste angrepet. Det siste minuttet scoret danskene derimot tre mål, og sikret seieren. Kampen endte 31-27, i dansk favør.

Norge har møtt Danmark i tre EM-finaler tidligere. Danmark har stukket av med to seire (1996 og 2002), mens Norge vant i 1998.

Tøffe kamper

- Dette er imponerende av Danmark, og nå blir det en finale vi bare kunne drømme om, sier Marit Breivik til TV 2.

Både Norge og Danmark var outsidere før turneringen, men nå vil begge lagene være verdige Europamestere.

- Det er en åpen finale. Begge lag kommer til å ha fryktelig lyst til å vinne, sier Breivik.

Keeper Kjersti Beck sier at det kommer til å bli en spennende kamp.

- Jeg stiller opp hvis jeg får beskjed, men det kan jo være ting som tyder på at Katrine kommer til å starte, sier hun til TV 2.

Begge keeperene har storspilt i turneringen, og Breivik har et luksusproblem før kampen.

Etter at Norge i dag feide hjemmefavoritten Ungarn av banen, er det fristende å håpe at søndagens finale mot Danmark skal bli like enkel.

Kampene mot nabolandet i sør er imidlertid aldri lette. Det kommer til å bli en tøff affære, men dersom Norge spiller opp mot det de presterte mot Ungarn er gullsjansene store.

Finalen spilles klokka 17.30 søndag ettermiddag.

NORDISK FINALE: For fjerde gang møter Norge Danmark i en EM-finale.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media