BERGET ETT POENG: Vikings Andrè Danielsen, Trond Erik Bertelsen, Yann-Erik de Lanlay og Valon Berisha for scoring.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
BERGET ETT POENG: Vikings Andrè Danielsen, Trond Erik Bertelsen, Yann-Erik de Lanlay og Valon Berisha for scoring.Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Drømmeinnlegg hindret ny nedtur for Hareide

Valon Berisha sørget for poengdeling.

Innlegget fra unggutten Valon Berisha seilte i mål og reddet Viking fra å feire nasjonaldagen som tabelljumbo etter 1-1 mot Odd Grenland mandag.

Etter kun én seier hittil i sesongen, og målløst bunnoppgjør mot Sogndal forrige helg, er stemningen mørkegrå hos de mørkeblå. Tidligere i uken ble Viking-spillerne møtt av et banner med påskriften «Se te helvette å blø for draktå!» på treningsfeltet.

Da Frode Johnsen hadde sendt gjestene fra Skien i føringen på lagets første målsjanse, så det helsvart ut for Åge Hareide og hans menn.

- Et problem Viking produserte sjanser, men slet foran mål mot et skienslag som heller ikke imponerte.

- Det er ergelig, men vi må ikke se for mye på tabellsituasjonen nå i mai. Vi må reise oss og ta det derfra. Vi har et problem med å score mål, sa Åge Hareide til TV 2.

En 18-åring ble redningen, selv om det var en utligning av det heldige slaget. Drøyt ti minutter før slutt duellerte Valon Berisha til seg ballen etter oppspill fra Viking-keeper Rune Almenning Jarstein. I rakettfart lurte 18-åringen forsvarer Steffen Hagen og slo det som tilsynelatende var ment som et innlegg.

Ballen dalte inn i motsatt kryss bak en utspilt Odd-keeper André Hansen.

Annen historie Scoringen var den første på tre kamper for laget som var tippet i eliteserietoppen før sesongstart. En seier på sju kamper hittil forteller en helt annen historie.

SLITER I BUNNEN: Åge Hareide og Valon Berisha etter kampen mellom Viking og Odd Grenland.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
SLITER I BUNNEN: Åge Hareide og Valon Berisha etter kampen mellom Viking og Odd Grenland.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

Drømmescoringen sørget for at Viking er poenget over jumboplass, som innehas av Sogndal. Fortsatt står stavangerpublikum blottet for hjemmeseier på Viking stadion denne sesongen.

Odd Grenland har heller ikke imponert etter sju kamper, men er foreløpig på noe tryggere grunn.

- I annen omgang var Viking såpass mye bedre enn oss at jeg må være fornøyd, sa trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

(NTB)