SUPEROMGANG: Katrine Lunde Haraldsen var veldig god i førsteomgangen og enda bedre etter pause. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN/LARVIK HK/SCANPIX
SUPEROMGANG: Katrine Lunde Haraldsen var veldig god i førsteomgangen og enda bedre etter pause. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN/LARVIK HK/SCANPIXVis mer

Drømmekamp av Katrine i finalen

Stort steg mot nytt Champions League-gull.

|||(Dagbladet): Viborg - Oltchim Valcea 28-21, Champions League-finale, første kamp.

De regjererne mesterne - med Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen - skaffet seg i ettermiddag et strålende utgangspunkt foran den avgjørende finalen i Bucuresti.

Lunde-jentene har nå en alle tiders mulighet til å avslutte Viborg-karrieren med både Champions League- og DM-gull. Som i fjor. Viborg spilte i perioder drømmehåndball, og best av alle - målvakt Lunde Haraldsen.

Den andreomgangen hun leverte er det nesten ikke mulig å kopiere i en internasjonal finale.

- Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med å vinne så klart, men jeg skulle gjerne hatt et par mål til å gå på. Vi spiller veldig bra i dag, kanskje bortsett fra de siste fem minuttene, sier Katrine til Dagbladet.

Snudde kampenGjestene åpnet best i Herning, hvor kampen ble spilt på grunn av større publikumskapasitet. Kampen var full av fart, sugende taklinger - noen ganger helt på grensa - og lekre gjennombrudd og innspill.

Midtveis i førsteomgangen ledet Valcea med to (5-7). Noen minutter seinere hadde Viborg snudd kampen, og gått opp i en tremålsledelse (10-7).

Danskene klarte å holde på denne ledelsen ut omgangen, og gikk til pause på stillingen 14-11.

Mye takket være en god Lunde Haraldsen mellom stengene.

Stengte buretOgså i starten av andreomgangen stemte alt for grønntrøyene.

Den norske landslagsmålvakten fikk god hjelp av forsvaret og viste fram keeperspill i øverste verdensklasse. I løpet av omgangens første ti minutter slapp hun bare inn to mål, selv om Viborg pådro seg seks utvisningsminutter.

Framover på banen var Bojana Popovic i storslag.

Viborg ledet raskt med sju mål, før det jevnet seg ut. De stakk fra igjen mot slutten - og ledet en periode med hele ti mål. Valcea scoret derimot de tre siste og det endte med 28-21.

- Vi mister konsentrasjonen litt og klarer ikke holde trykket oppe med alle de tominutterne vi fikk. Det irriterer meg litt at vi mister de tre siste målene. Men, på en måte er det kanskje greit at det ikke ble ti mål, for nå kan vi ikke legge oss ned noen hakk der borte, sier Lunde Haraldsen.

Sju måls forsprang er uansett et strålende utgangspunkt for Viborg.