Drømmekamp av Løke i Champions League

Jubilerte med scoringsshow.

SCORET TI: Heidi Løke scoret ti i kveldens Champions League-kamp mot Randers. Foto: TORBJØRN BERG
SCORET TI: Heidi Løke scoret ti i kveldens Champions League-kamp mot Randers. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

|||LARVIK/OSLO (Dagbladet): Larvik - Randers 33-19.

Vestfoldingene har et uttalt mål om å komme til Champions League-finalen denne sesongen. Randers skal ikke ha kapasitet til å nå så langt, men danskene slo forrige sesongs finalist Valcea i første runde.

I kveld var det tydelig at Randers ikke hadde noe å stille opp med, i de periodene hvor Larvik ga full gass. Og det var ofte.

Heidi Løke har scoret 50 mål på fem seriekamper denne sesongen, og var ikke noe snauere mot Randers - i hennes 100. kamp for Larvik. Linjespilleren ga seg ikke før hun hadde ti nettkjenninger.

- Vi spiller bra i angrep og spiller oss til gode sjanser. Vi skyter godt fra distanse og da åpner det seg for meg inne på linja, sier Løke til TV 2.

Perfekt Førsteomgangen var omtrent så perfekt det er mulig å gjennomføre det i Champions League. Larvik-forsvaret var strålende, Cecilie Leganger - som var kampens store spiller sammen med Løke - sto fantastisk mellom stengene og det var stort trykk i angrepsspillet.

Dermed parkerte hjemmelaget gjestene fra Danmark.

- I førsteomgangen spilte vi som verdens beste lag. Vi er helt nådeløse bakover, med en fantastisk målvakt. Og så gå vi på dem fra alle kanter, med skudd, innspill og gjennombrudd, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

- Cecilie er helt sinnssyk, og så gir hun så mye av seg selv - så vi får energi av å spille med henne, sier Gro Hammerseng til TV 2.

Heidi Løke var fremragende før hvilen, og scoret åtte mål - like mange som hele Randers til sammen. Larvik ledet med ti til pause, og kampen var i realiteten avgjort.

Larsen i skuddet Og det må ha vært gledelig for landslagssjef Thore Hergeirsson å se Tonje Larsen i kveld. Det er viktig for Norge at hun er frisk til EM, og hun er definitivt i rute.

VEGGEN: Cecilie Leganger sto meget godt mellom stengene. Foto: TORBJØRN BERG
VEGGEN: Cecilie Leganger sto meget godt mellom stengene. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Mot Randers spilte hun også mye angrep, og veteranen banket inn tre fulltreffere før hvilen.

Larvik hadde full kontroll og kunne rullere mye på laget. Men når Larvik bytter, blir ikke laget spesielt svekket. Også innytterbenken består nemlig av norske landslagsspillere.

Det buttet litt mer mot for LHK i andreomgangen, men de økte likevel forspranget i målprotokollen - og vant med 14 mål, 33-19.

- Vi kunne gått ned i kjelleren om det var nødvendig, men vi har to tøffe kamper neste uke, så det lå nok litt i bakhodet. Målsettingen var å også vinne andreomgangen og holde seieren på tosifra, sier Bøhn.

Larvik slo Toulon 31-28 på bortebane i den første kampen, og topper nå gruppa med full pott.

Den andre kampen i gruppa, mellom Valcea og Toulon, spilles i morgen.