Drømmekontrakt med Manchester United

Mange gutter drømmer om å signere kontrakt for Manchester United. For Grant Andersen, daglig leder i Websight.no, gikk drømmen i oppfyllelse da firmaet fikk i oppdrag å presentere klubbens historiske høydepunkter på nett.

Drømmekontrakten er et resultat av at Websight.no selv tok kontakt med Manchester United for et halvt år siden. Det norske firmaet, som til daglig driver med markedsføring på Internett, presenterte storklubben for sine ideer, og United var interessert. Nå er Websight.no i full gang med å konstruere det som skal bli en online-presentasjon av Uniteds historie.

- Manchester United mener det er viktig for de som har begynt å holde med klubben de siste 10-15 åra å vite mer om bakgrunnen, historien og tradisjonene. Dette skal gi følelsen av noe annet enn bare suksessen de siste åra, sier daglig leder i Websight.no, Grant Andersen, til Dagbladet.

Filmaktig

Presentasjonen vil gjøre bruk av multimedieteknikker som flash og tradisjonell databaseoppbygging. Meningen er at man skal få en opplevelse av stemingen rundt United som klubb.

- Det blir ikke en film, men det blir filmaktig. Ikke av hele historien, men av de viktigste elementene, sier Andersen.

I tillegg skal det være lenker til mer utfyllende lesemateriale for de spesielt interesserte. Blant annet omfatter dette lenker til en database med alle spillerne som har spilt for klubben siden starten, samt historien tiår for tiår.

Presentasjonen kommer til å ligge som et valg på www.manutd.com, klubbens offisielle hjemmeside, som hver uke blir besøkt av nesten en million mennesker.

- Alle har sin mening om hva som er det største i klubbens historie. Dette blir den offisielle holdningen, sier Andersen.

Stor fan

At Websight.no selv presenterte ideen for Manchester United, var selvsagt den viktigste forutsetningen for at de fikk kontrakten. Men Andersen mener at også andre ting spilte inn.

- Vi er Man U.-fans på vår hals flere av oss, så vi har inngående kjennskap til produktet, sier Grant Andersen.

- Du kan si at vi har levd med produktet i over ti år. Så dette er en blanding av kjærlighet og kunnskap. Dessuten skader det ikke å være norsk, sier han, og mener Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen har vært gode ambassadører for landet vårt.

- Selv ble jeg avhengig som seksåring da mor kom hjem fra England med en Manchester United-drakt i gave, sier han.

Reint personlig er han ikke i tvil om hva som er høydepunktet for hans karriere som supporter:

- Solskjærs mål på overtid i 1999, er det kontante svaret. Altså målet som sikret seier i Champions League og fullførte the Treble - Premier League, FA cupen og Champions League. Et høydepunkt som utvilsomt også er med når presentasjonen av klubbens høydepunkter gjennom tidene er ferdig.

IKKE BARE PÅ BANEN: Norske Ole-Gunnar Solskjær har gjort stor suksess med Manchester United. Nå skal hans landsmenn gjøre sin innsats for klubben, men ikke på gressmatta.