MÅLFEST: Molde slo Aris 3-0 og har gode muligheter til å ta seg videre i Europa League-kvalifiseringen. Foto: NTB Scanpix
MÅLFEST: Molde slo Aris 3-0 og har gode muligheter til å ta seg videre i Europa League-kvalifiseringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Europa League:

Drømmekveld for Molde - mareritt for Haugesund

Men drømmen om Europa lever videre for begge lagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Molde - Aris 3-0 (2-0)
  • Haugesund - PSV 0-1 (0-1)

Rosenborg startet uka med europacup-fotball på glimrende vis onsdag, og torsdag var det opp til Molde og Haugesund å følge i trøndernes fotspor.

Etter kveldens kamper har romsdalingene allerede én fot i neste runde. Hjemmeseieren over greske Aris gir Molde et fantastisk utgangspunkt til å ta seg videre. Magnus Wolff Eikrem, Eirik Hestad og Martin Ellingsen scoret blåtrøyenes mål.

- Det er den beste gaven det her. Jeg tror det er første gangen jeg har vunnet på bursdagen. Det var utrolig godt, sa Eikrem, som ble 29 år i dag, etter kampen

- Det er bunnsolid av Molde. En fantastisk prestasjon. Det er proft det de har gjort i kveld, mente Eurosport-kommentator, Tor Ole Skullerud.

For Haugesund ser det verre ut. 0-1 hjemme mot PSV er ingenting å skamme seg over, men oppgaven i Eindhoven blir særdeles tøff.

Både Molde og Haugesund kjemper om en plass i årets Europa League, og skulle de klare å ta seg videre på bekostning av Aris og PSV, gjenstår det bare én til kvalifiseringsrunde før de er en del av det gjeve selskapet.

SOLSKJÆR-SUKSESS: Barndomskamerat og trenerkollega Christian Michelsen er ikke i tvil: Ole Gunnar Solskjær er rett mann for Manchester United. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Store Haugesund-sjanser

Det var Haugesund som presset storlaget fra Nederland i starten av kampen. PSV endte på 2.-plass i Eredivisie forrige sesong, men det var Haugesund som viste topptakter i begynnelsen.

Rogalendingene hadde et par store sjanser i løpet av det første kvarteret, men det var PSV som fikk det første målet. Først ble gjestene snytt for straffe, da Thore Pedersen handset. Tre minutter seinere var imidlertid dommeren enig med PSV i at en annen FKH-spiller brukte hånda, og dermed fikk nederlenderne en gylden mulighet til å gå opp i ledelsen.

Stjernespiller Steven Bergwijn var iskald fra 11-meteren, og plutselig hadde Haugesund fått et fjell å klatre.

For Molde gikk det bedre.

SCORING: Bergwijn setter straffen i mål. Foto: NTB Scanpix
SCORING: Bergwijn setter straffen i mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nådeløse Molde

Etter en svært lite innholdsrik innledning på kampen, eksploderte det etter hvert på Aker Stadion.

Først satte Magnus Wolff Eikrem inn 1-0 etter et fint Molde-angrep. Hjemmelaget rullet opp langs høyresiden, og fikk spilt seg inn over i feltet. Ballen endte til slutt opp hos midtbanespilleren, som satte ballen i nota på trygt vis.

Fem minutter seinere var det midtbanekollega Eirik Hestad sin tur. Fredrik Aursnes snappet ballen og rundet keeper, men snublet ballen videre til Leke James. Hans avslutning ble reddet på strek, men havnet til slutt i feltet hvor Hestad sto. Derfra var 24-åringen nådeløs. 2-0 etter 32 minutter spill.

Det sto seg også til pause.

Rødt kort

Kun en redning på strek hindret James og Molde i å øke til 3-0 tidlig i andre omgang. Vondt ble til verre for Aris da kaptein Fran Vélez ble utvist midtveis i omgangen.

James var på vei gjennom, og hadde nesten en hel banehalvdel å løpe på, men Velez dro han i bakken.

I Haugesund forsøkte hjemmelaget å slå tilbake. Niklas Sandberg var nære da han fikk flikket en innlegg mot mål, men forsøket ble blokkert. PSV klarte imidlertid å ri unna det Haugesund kom med, og kampen endte 0-1.

Molde klarte til slutt å utnytte fordelen av å være én mann mer. Tre minutter før full tid banket Martin Ellingsen inn kveldens tredje fra utenfor 16-meteren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer