Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmekveld gir presset Spurs pusterom

Tottenham rundspilte Røde Stjerne, scoret fem ganger og fikk en svært kjærkommen opptur i mesterligaen tirsdag. Kampen endte 5-0.

SCORET TRE: Harry Kane. Foto: NTB Scanpix
SCORET TRE: Harry Kane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overkjøringen gir manager Mauricio Pochettino en viss arbeidsro etter uker med uro.

Foran egne fans var smilene tilbake i Tottenham-laget. Anført av måltyven Kane og sørkoreanske Son Heung-min gjorde de liljehvite kort prosess med den tidligere fotballstorheten fra Beograd.

Harry Kane stanget inn 1-0 før ti minutter var spilt da han møtte et innlegg fra Erik Lamela på første stolpe. Sju minutter deretter var Lamela igjen regissør da Son bredsidet inn 2-0 bak Røde Stjernekeeper Milan Borjan.

Minuttet før pause var samme mann iskald da han avsluttet en strålende Tottenham-kontring. Ballen gikk inn i nærmeste hjørne til 3-0.

STÅR STILLE: Diego Costa brukte energien på å klage i stedet for å jage scoring. Video: Viasat Vis mer

Marerittperiode

I annen omgang fortsatte Tottenham-profilene å herje med svimle gjester. Erik Lamela satte kontant inn 4-0-målet etter at høyreback Serge Aurier hadde dratt seg inn i banen og funnet argentineren.

Drøye kvarteret før slutt prikkskjøt Harry Kane inn 5-0. Tottenham-spissen har scoret i tre av tre mesterligakamper i høst og står med fire mål totalt.

Storseieren ga hjemmefansen på nye Tottenham Hotspur Stadium omsider noe å glede seg over.

Tottenham kom til tirsdagens hjemmekamp med en fryktelig sportslig periode i ryggen. 2-7-tapet mot Bayern München i klubbens forrige mesterligakamp ble etterfulgt av 0-3 mot Brighton i Premier League.

Lørdag holdt mannskapet til Mauricio Pochettino på å få en ny nesestyver hjemme mot tabelljumbo Watford, men en sen scoring av Dele Alli berget ett poeng. London-klubben er likevel bare nummer sju på tabellen etter ni serieomganger i den engelske toppserien.

Olympiakos skremte Bayern

Tirsdag var i det minste mesterligatoget tilbake på skinnene for klubben som forrige sesong var tapende finalist i turneringen. Etter halvspilt gruppespill har Harry Kane og lagkameratene kun Bayern München foran seg på tabellen. Opp til den tyske storklubben skiller det fem poeng.

Bayern kom under i sin kamp mot Omar Elabdellaoui og Olympiakos tirsdag, men snudde til 2-1-seier. Ikke overraskende var det den polske målmaskinen Robert Lewandowski som var i begivenhetenes sentrum.

Han sto bak begge scoringene som snudde kampen, og da Corentin Tolisso la på til 3-1 så seieren ut til å være i boks for gjestene. Brasilianske Guilherme reduserte imidlertid til 3-2 med 11 minutter igjen av ordinær tid og skapte spenning de siste minuttene. Flere mål ble det imidlertid ikke.

Christian Eriksen var heller ikke tirsdag med i Tottenhams startoppstilling.

Søndag skal Mauricio Pochettino og hans mannskap ut i en meget vanskelig ligakamp borte mot serieleder Liverpool.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media