Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
MÅTTE VINNE: Viking yppet seg på Lerkendal, men Rosenborg holdt unna og vant til slutt komfortabelt mot siddisene. Video: Fotball Media Vis mer

Drømmekveld

Rosenborg måtte slå tilbake Viking, og leverte varene.

  • Rosenborg - Viking 3-0 (1-0)

Etter en blytung kamp mot Haugesund, var det bare en ting som var godt nok for Rosenborg hjemme mot Viking: Seier.

Og da Torgeir Børven stanget inn 3-0 etter 78 minutter, var drømmekvelden et faktum for trønderne.

TV-bildene av en lettet Ivar Koteng på tribunen sa alt.

Raskt oppsummert: De holdt nullen, mye takket være en svært god Julian Faye Lund. Torgeir Børven scoret sitt andre mål for laget. Helland scoret igjen og Per Ciljan Skjelbred fikk spilletid.

- Det jeg får å jobbe med i dag er bedre. Presset sitter bedre. Vi er farlige på kontringer, greier å bite oss bedre fast og skaper flere sjanser, sier Børven til Eurosport.

- Jeg er lettet. Det var ikke mye som stemte før pausen. Hadde det ikke vært for Julian kunne det ha vært stygt. Jeg sa i pausen at ingenting stemte uten om keeperspillet og scoringen, sier RBK-trener Trond Henriksen.

VISTE KLASSE: Pål André Helland med skuddforsøk i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Viking på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VISTE KLASSE: Pål André Helland med skuddforsøk i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Viking på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Pustet lettet ut

Men det så ikke ut til at det skulle bli en så god kveld da de to lagene ruslet inn til pause. For Rosenborg kunne puste lettet ut etter de første 45.

Pål André Helland viste gammel klasse da han lekkert styrte inn 1-0 etter 40 minutter. Angrepsspilleren fikk ballen på bakre stolpe, fant rom og curlet ballen inn bak Viking-keeper Arild Østbø.

Men Viking hadde flere sjanser i forkant. Veton Berisha var alene med Julian Faye Lund og siddisene hadde også et skudd i stolpen.

Helland selv sa det enkelt og greit til Eurosport i pausen:

- Heldigvis er fotballen urettferdig noen ganger.

- Vi kunne ha ledet med et par mål til pause. Det var synd at gameplanen gikk i vasken, men vi må ta med oss den første omgangen, sier Vikings Kristoffer Løkberg.

GODT GJORT: Veton Berisha greier ikke å finne veien til nettmaskene her. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GODT GJORT: Veton Berisha greier ikke å finne veien til nettmaskene her. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Imponerte

Kampen levde i aller høyeste grad på vei inn til den andre omgangen, men Rosenborg gjorde kort prosess med alle Vikings håp.

Først doblet Even Hovland ledelsen etter 56 minutter. Midtstopperen lurte seg fri på bakre stolpe og stanget inn 2-0. Målet ga Rosenborg enorm selvtillit, og de dominerte mer og mer etter hvert som klokka tikket nærmere 90 minutter.

Det fikk de også belønning for. 78 minutter var spilt da Erlend Reitan slo et godt innlegg. I boksen var Torgeir Børven tøffest og spissen headet inn kampens tredje mål og siste mål

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!