IMPONERTE: Amalie Hammild Iuel slo til med et knallsterkt løp i Amsterdam. Foto:  NTB Scanpix
IMPONERTE: Amalie Hammild Iuel slo til med et knallsterkt løp i Amsterdam. Foto: NTB ScanpixVis mer

Drømmeløpet: ny norsk rekord, klar for EM-finale og klarte OL-kravet. - Akkurat nå koker adrenalinet

- Og det beste av alt, bortsett fra rekord og OL-billett og slikt, er at det ikke var noe perfekt løp, sier Amalie Iuel.

AMSTERDAM/OSLO (Dagbladet): Amalie Hammild Iuel (22) er i likhet med Karsten Warholm (20) et multitalentet. Begge har bakgrunn som mangekjempere. Duoen har også en felles spisskompetanse på 400 meter hekk.

Den viste Warholm fram i går på mesterlig vis. I dag gjorde Iuel det samme i EM-semifinalen i Amsterdam. 22-åringen disponerte kreftene godt, langet elegant ut på oppløpet og spurtet inn til en knallsterk 2. plass i semifinaleheatet.

Det ga Iuel suksess på alle mulige fronter: Hun tok seg videre til EM-finalen. Hun satte ny norsk rekord med tiden 55.79. Og hun kom seg godt under OL-kravet, som er 55.90.

Demed slo hun Hilde Fredriksens 33 år gamle rekord.

- Utrolig gøy

- Det var så utrolig gøy å få det til, sier en strålende Amalie Iuel til norsk presse etter det imponerende løpet.

- Og det beste av alt, bortsett fra rekord og OL-billett og slikt er at det ikke var noe perfekt løp. Teknisk er det mye å rydde opp i. Heldigvis.

- Heldigvis?

- Ja, jeg blir nesten litt lei meg hvor jeg føler at jeg har løpt et perfekt løp. Da er det jo lite å forbedre. Men nå er det faktisk en god del. Det er bra, da kan jeg bli bedre, sier Iuel.

- Nå er du i samme situasjon som Karsten Warholm var i før sin finale. OL-billetten er i boks, rekorden er satt, du får en fin plass i finalen. Karsten gikk «all in» og gikk for gull, men sprakk. Hva tenker du?

- Hehe, det er sant at det egentlig bare er plasseringene å løpe for nå. Men jeg må tenke litt. Akkurat nå koker adrenalinet. Jeg løper selvsagt for best mulig plassering, men bør vel samtidig passe på å ha igjen litt på oppløpet.

Vil ha bane åtte igjen

- Du løp i den ytterste banen i kveld. Hvordan var det?

- Flott! Det funka utmerket! Jeg vil ha den banen igjen i finalen om det er mulig.

- Hvorfor? Du løper jo «alene»?

- Ja, men da løper jeg kanskje litt ekstra fort fordi jeg ikke aner hva som skjer i feltet bak meg. Jeg blir litt ekstra «redd» når jeg ikke ser de andre. Og jeg har flere ganger satt pers fra den banen, så ja - jeg tar den gjerne igjen i finalen, sier Amalie Iuel.

- Hva betyr dette egentlig for deg?

- Motivasjon! Masse motivasjon til å jobbe videre. Jeg prøvde å holde tårene tilbake da jeg så tida på lystavla, men det er klart det var gøy å få se det tallet, norgesrekord, OL-billett, EM-finale, alt på en gang.

- Nå har jeg mye mindre press på meg og kan bare gønne på i finalen.

- Jeg gleder meg, sier Amalie Iuel.

Finalen løpes klokka 17.05 i morgen.