I SISTE LITEN: Ett og et halvt av to minutter tillegg var unnagjort da Eden Hazard banket ballen i nærmeste hjørne og gjorde at Chelsea slapp ekstraomganger mot Sparta Praha. Foto: GLYN KIRK, AFP / NTB SCANPIX
I SISTE LITEN: Ett og et halvt av to minutter tillegg var unnagjort da Eden Hazard banket ballen i nærmeste hjørne og gjorde at Chelsea slapp ekstraomganger mot Sparta Praha. Foto: GLYN KIRK, AFP / NTB SCANPIXVis mer

Drømmemål av Hazard sendte Chelsea videre

Avgjorde halvannet minutt på overtid.


(Dagbladet): Chelsea - Sparta Praha 1-1.

Kampen på Stamford Bridge skulle på papiret vært en enkel oppgave for Chelsea, som hadde med seg en 1-0-ledelse fra den tsjekkiske hovedstaden.

Men Sparta ville det annerledes, og tok ledelsen etter bare 17 minutter. Václav Kadlec skled i feltet, men klarte likevel å skjerme ballen fra Gary Cahill, reiste seg og spilte til David Lafata, som behersket plasserte ballen opp i nettaket.

OVERRASKELSEN:  David Lafata (t.v.) ser ballen gå i mål til en tidlig ledelse for Sparta Praha på Stamford Bridge. Foto: EDDIE KEOGH, REUTERS / NTB SCANPIX
OVERRASKELSEN: David Lafata (t.v.) ser ballen gå i mål til en tidlig ledelse for Sparta Praha på Stamford Bridge. Foto: EDDIE KEOGH, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Chelsea dominerte og skapte mest, selv om gjestene yppet seg nå og da.

Men de helblå så ikke ut til å få målet som punkterte oppgjøret endelig. De prøvde med frispark og langskudd og hadde gode sjanser fra inne i feltet, men ballen ville ikke inn.

Det ble lagt til to minutter i andre omgang, og ett og halvt av dem var passert før det endelig løsnet.

Og det var en magisk prestasjon fra Eden Hazard slik få andre enn han kan gjøre det. En skuddfinte sendte to forsvarere feil vei, han smatt inn i straffefeltet og hamret ballen opp i nærmeste hjørne.

Dermed er Chelsea klare for åttedelsfinale, der de møter vinneren av Steaua Bucuresti og Ajax, som i skrivende stund spiller ekstraomganger.

- Jeg er glad for at vi gikk videre, men skuffet over at vi ikke utnyttet sjansene vi hadde, sier Chelsea-manager Rafa Benitez i et intervju sendt på Canal 9.