Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmemål av Rashford da England vant

Marcus Rashford la inn en god søknad om fast VM-plass med et drømmemål da England slo Costa Rica 2-0 i sin siste oppkjøringskamp torsdag.

MÅLFEIRING: Marcus Rashford feirer med lagkameratene. Foto: NTB scanpix
MÅLFEIRING: Marcus Rashford feirer med lagkameratene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var spilt et snaut kvarter da Manchester United-spissen overlistet Real Madrid-keeper Keylor Navas med et kjempeskudd som føk inn i hjørnet.

– Du øver på slike skudd på trening hver dag, og det er en belønning når du får det til i kamp, sa Rashford til ITV.

– Målet mitt for VM er å spille en viktig rolle. Vi har en god sjanse til å nå helt opp. Vi reiser med de høyeste forventninger, la han til.

Etter pause la en annen spiss inn sin søknad om spilletid i Russland. Arsenal-spissen Danny Welbeck, som startet på benken, stupheadet inn 2-0 kvarteret før slutt. Det ble også resultatet i Leeds.

Landslagssjef Gareth Southgate reiser til Russland med et lag som er ubeseiret i nesten ett år, en rekke som nå er oppe i 10 kamper. Han gjorde 10 endringer i startelleveren fra lørdagens 2-1-seier over Nigeria og ga Liverpools 19-årige talent Trent Alexander-Arnold landslagsdebuten som høyreback.

Det var en annen unggutt som først viste seg fram. Rashford (20) hadde allerede satt sitt preg på kampen da han sendte en dupper fra 25 meter over Navas og i nettet.

Klasseforskjell

Navas var helten da Costa Rica for fire år siden tok seg helt til kvartfinalen i VM, etter å ha vært med å slå ut England i gruppespillet. Torsdag var det klasseforskjell mellom de to lagene i Englands favør, selv om vertene mønstret et tilnærmet reservelag.

Navas holdt sitt lag inne i kampen med flere gode redninger, men hadde ikke noe svar da Welbeck nikket inn 2-0 på innlegg fra en annen innbytter, Dele Alli.

England spiller sin første VM-kamp mot Tunisia 18. juni. Costa Rica spiller en siste oppkjøringskamp mot Belgia mandag og spiller sin første VM-kamp mot Serbia 17. juni.

Vant med Ronaldo

Også andre VM-klare nasjoner spilte oppkjøringskamper torsdag kveld. Europamester Portugal vant sin generalprøve mot Algerie 3-0.

I sin første kamp med kaptein Cristiano Ronaldo etter hans tredje strake mesterligatriumf med Real Madrid ble det klar seier hjemme i Lisboa. Valencia-spiller Gonçalo Guedes scoret to ganger og Sporting Lisboas Bruno Fernandes ett.

Ronaldo forble målløs. Han ble byttet ut i det 74. minutt. Portugal innleder VM mot nabo Spania i Sotsji 15. juni.

Ny Island-smell

Island så lenge ut til å reise seg etter 2-3-smellen mot Norge. Laget ledet 2-0 over Ghana etter scoringer av Kári Árnason og Alfred Finnbogason før pause i Reykjavik, men igjen fikk laget trøbbel mot slutten og greide bare 2-2.

Kasim Nuhu reduserte halvveis i annen omgang, og Thomas Partey utlignet rett før slutt for et lag som før kampen måtte forholde seg til at landets myndigheter vil oppløse fotballforbundet som følge av korrupsjonsavsløringer.

Islands nøkkelmann Gylfi Sigurdsson, som er på vei tilbake etter skade, startet torsdag og spilte halvannen omgang. Kaptein Aron Einar Gunnarsson, som også har vært usikker med skade, forble derimot igjen på benken.

Island innleder sitt VM med kamp mot Argentina i Moskva 16. juni.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media