Drømmemål for Owen da England overbeviste

3-0 over Israel.

LONDON/OSLO(Dagbladet.no): England - Israel 3-0

England overbeviste med en sterk 3-0-seier mot Israel på Wembley i kveld. Israel hadde ikke et skikkelig skudd på mål i løpet av 90 minutter, og for hjemmelaget viste en gammel helt at han fortsatt kan trylle på grønt gress.

- Dette var et aldeles utmerket resultat, det er god stemning i garderoben nå, sa en lettet England-sjef Steve McClaren til BBC etter kampen.

Enveiskjøring

England styrte det meste hjemme på Wembley i første omgang, og fikk betalt allerede etter 20 minutter. En god Joe Cole slo en glimrende cross-pasning tvers igjennom Israel-forsvaret, Shaun Wright-Phillips løp seg fint fri, og kunne enkelt styre inn ledelsen for England med bredsida.


Det var nærmest nostalgiske dimensjoner over å se spissparet Heskey-Owen sammen for England igjen, og spesielt Newcastles Owen burde ha tegnet seg på scoringslista.

Ti minutter før pause ble han spilt helt alene med keeper etter en lekker Joe Cole-flikk, men skuddet fra 27-åringen gikk ret i fjeset på Israel-keeper Aouate.

Returen klinte Owen langt opp på tribunen.

 HYLLER OWEN:  Lagkameratene hyller Michael Owen etter scoringen mot Israel. Foto: Scanpix/AP.
HYLLER OWEN: Lagkameratene hyller Michael Owen etter scoringen mot Israel. Foto: Scanpix/AP. Vis mer

På tribunen endte ballen derimot ikke da Owen fikk sjansen igjen fem minutter etter pause.

Perlemål

Aston Villas Gareth Barry spilte opp til en feilvendt Owen på 16-meterstreken. Den tidligere Liverpool-stjerna vippet ballen flott opp, før han på halv-volley banket ballen opp i det høyre krysset.

Jubelen og smilet vitnet om at det også var en lettelse for spissen selv å se at gamle kunster ikke er helt glemt på tross av alle skadene.

Drøye halvveis i andre omgang fastsatte Manchester Citys stjerneskudd Micah Richards stillingen til 3-0.

- Nå er første del av jobben gjort, dette var et perfekt resultat, samstemte BBC-ekspertene Alan Shearer og Ian Wright.

Toppoppgjør onsdag

Bølgen gikk tre ganger rundt Wembley mot slutten av kampen, i en forestilling hvor England på tross av alle skadene kjørte over et ufarlig Israel.

England har nå 17 poeng, ett mindre enn Russland som leder gruppa.

De to møtes til reint toppoppgjør på Wembley førstkommende onsdag.

MAN OF THE MATCH: Michael Owen briljerte i EM-kvalifisering mot Israel i dag.