Drømmemål og keepershow ødela for Molde

- Vi hadde griseflaks, innrømmer Hønefoss-spiller.

HØNEFOSS (Dagbladet): Molde kom til Hønefoss med fem strake tippeligaseirer, og visste at de ville ta ferie som Tippeligaens nummer 1 om de skulle forlenge rekka til seks.

Men Leif Gunnar Smeruds har vært en av de mest gledelige overraskelsene så langt denne sesongen. De siste par ukene har de slått både Rosenborg (borte) og Vålerenga (hjemme).

Også Molde skulle få merke at laget fra Ringerike ikke bøyer seg uten kamp. Spesielt ikke han de har aller bakerst, keeper Steve Clark, som nærmest egenhendig reddet Hønefoss fra stortap. Dermed endte det med en av sesongens heldigste poengdelinger, sett med vertenes øyne.

- Vi har griseflaks. Vi spiller en veldig dårlig kamp. Molde har drøssevis med sjanser, men vi har en keeper som er helt fantastisk. Han redder poeng, og vi tar med oss poeng på en veldig, veldig dårlig dag, erkjenner Hønefoss-spiller Rune Bolseth.

Molde hadde derimot en veldig god dag, men manglet den nødvendige kvaliteten og kjøligheten foran mål. Derfor var ikke manager Ole Gunnar Solskjær altfor nedstemt etter kampen.

- Fantastisk! Det angrepsspillet vi viser, er sånn vi har lyst til å spille. De forsvarer seg godt, men vi skaper 10-12 store sjanser. Det at vi ikke står her med tre poeng, er egentlig smått utrolig, men du er nødt av å være stolt av et lag som spiller sånn fotball, sier Solskjær.

Molde-kaptein Magne Hoseth var ikke like diplomatisk i sin oppsummering av kampen.

- Det var ran på høylys dag. Det er ikke mer å si. Vi var noen klasser bedre enn dem, men fikk ikke ballen i mål, og da ble det bare ett poeng, sier Hoseth.

Sjanserik åpning Førsteomgangen på AKA Arena hadde fart, finter og farligheter foran begge mål. I perioden mellom det femte og tiende spilleminutt hadde både Hønefoss og Molde skapt tre store sjanser hver.

Den største fikk hjemmelagets Rune Bolseth — fra straffemerket.

Da var ni minutter spilt, og dommer Tore Hansen blåste da Even Hovland kom borti Joachim Magnussen rett før HBK-spissen skulle fyre av alene med keeper Espen Bugge Pettersen.

Det fikk han ikke sjansen til. I stedet ble laget tildelt en straffe landslagsmålvakta reddet, etter å ha valgt riktig side.

Angans niende Det skulle ta over en halvtime før neste gang Hønefoss var i nærheten av en sjanse.

I mellomtida ble de overkjørt av fjorårets gullvinnere. Moldes lynraske høyrekant Joshua Gatt var et underholdningsinnslag i seg selv, med rykk, forseringer og innlegg. Da hans pasning fant spiss Davy Claude Angan etter 25 minutter kom målet også.

Ivorianeren avsluttet herlig, hans niende scoring for sesongen, det er like mange som han puttet i hele 2011.

Målet kom på Moldes sjette av i alt sju målsjanser før pause. Hønefoss kunne takke reaksjonsevnen til keeper Steve Clark for at kampen ikke ble avgjort allerede i løpet av den første halvtima. Spesielt de to han avverget fra Jo Inge Berget og Magnus Stamnestrø var det internasjonal klasse over.

Perle fra Bolseth Internasjonal klasse var det også på utlikningsmålet rett før pause:

Rune Bolseth gjorde opp for egen straffefeil da han monterte ballen i den borteste vinkelen. Innsideskuddet var fra 25 meters skrått hold, og duppet så perfekt at Espen Bugge Pettersen ikke en gang fikk opp hendene.

Også i andre omgang var det Molde som trykket mest. Men så var det denne Clark, da:

Keeperen som sleit da han kom til Hønefoss i 2010, for så å ha levert flere praktforestillinger de to siste sesongene, fortsatte paradeoppvisningen også etter pause.

Blant annet måtte han tre ganger ut i full strekk for å hindre Davy Claude Angan. Episoden etter 84 minutter var nesten bisarr:

Retur på retur - offside Angan avsluttet etter et lavt innlegg, han hadde hele buret å ta av da han avsluttet så kontant, men klarte likevel ikke å få ballen forbi amerikaneren med de kjappe fangarmene.

Men det stoppet ikke der: Returen satte Angan i tverrliggeren. Ballen spratt ned til Joshua Gatt, som ikke maktet annet enn å sette ut en fot.

Sånn la han ballen til rette for Angan, som til slutt fikk den i mål.

Problemet for Molde var at Gatt sto i offside da han gjorde sin halvveis-involvering.

12 Molde-sjanser Vi noterte totalt ni kvalifiserte redninger fra Steve Clark i løpet av 90 minutter.

Et tall til fra vår bok etter denne underholdende kampen:

Molde hadde totalt 12 svære sjanser. Den siste fikk Daniel Chima Chukwu, men innbytteren trillet ballen svakt til side for mål da han ble spilt fri mot Steve Clark.

Dermed endte det 1-1 i Hønefoss. Sjansesløsingen til tross: Poenget var nok for Molde til å overta serieledelsen for noen sommeruker, men bare på målforskjell foran Strømsgodset — som har én kamp mer spilt.

- Vi er i den posisjonen vi vil være: På toppen. I dag viser vi hvor sjanseskapende vi kan spille. Jeg er superfornøyd med mai måned, sier Solskjær etter sju seirer og én uavgjort de siste fire ukene.