AIRHOOK: Granlund tok pucken med seg bak mål, vippet den opp på køllebladet og feide pucken i mål i en bevegelse. Så lenge kølla hele tiden var holdt var under tverrliggeren ble målet godkjent. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR
AIRHOOK: Granlund tok pucken med seg bak mål, vippet den opp på køllebladet og feide pucken i mål i en bevegelse. Så lenge kølla hele tiden var holdt var under tverrliggeren ble målet godkjent. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMARVis mer

Drømmemål sendte Finland til VM-finale

Mikael Granlund med utrolig scoring i 3-0-seier over Russland.

You Tube: Se den utrolige scoringen her! (Ekstern lenke)

Norges overmenn Finland tok seg til finalen i ishockey-VM etter å ha slått Russland med 3-0 i fredagens annen semifinale. I søndagens finale venter Sverige, og det blir en ren nordisk nabofeide. Er det noen svenskene hater å tape for i ishockey, ved siden av Norge, så er det Finland. Det er femte gangen at finnene møter Sverige i en mesterskapsfinale. De finske løvene har kun gått seirende av isen en gang. Det var i Globen i 1995 da Finland sikret seg sin eneste VM-tittel så langt. 1. periode mellom Finland og Russland skjedde det veldig lite. Det var jevnt i både sjanser og spill, og begge lagene spilte dessuten veldig disiplinært og unngikk utvisninger.
Zorro-finte I midtperioden presenterte det nye finske stjerneskuddet, Mikael Granlund, seg for alvor med en scoring fra øverste hylle. Granlund tok pucken med seg bak mål, vippet den opp på køllebladet og feide pucken i mål i en bevegelse — svenskene kaller det Zorro-finten.

You Tube: Se den utrolige scoringen her! (Ekstern lenke)

Så lenge kølla hele tiden var holdt under tverrliggeren ble målet godkjent.
Nytt Immonen-mål I tredjeperiode overlistet Jani Lajunen den russiske målvakten Konstantin Barulin en gang, og da Jarkko Immonen satte inn 3-0 i et overtallsspill to minutter senere var kampen kjørt. Han scoret for øvrig to mål på samme måte mot Norge i torsdagens kvartfinale. Russland anført av stjernen Aleksandr Ovetsjkin kjørte på for fullt mot slutten av kampen, men den finske keeperen Petri Vehanen sto i veien for alle russiske forsøk. Russland som har spilt i tre VM-finaler på rad og vunnet to av dem (2008 og 2009) må nøye seg med å møte avtroppende verdensmester Tsjekkia i søndagens bronsekamp.

(NTB)