Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmemålet som skapte frysninger

Amin Askars drømmefrispark i Sarpsborgs 4-0-seier over Start var som å se Michel Platini og Diego Maradona på sitt beste.

JUBEL: Sarpsborg slo Start 4-0 i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
JUBEL: Sarpsborg slo Start 4-0 i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

2-0-scoringen etter drøye halvtimen var utvilsomt dagens prestasjon. Askars frispark fra rundt 25 meters hold ble skrudd forbi muren og inn i krysset bak en sjanseløs Jonas Deumeland i Start-buret. Skuddet var et kunstverk av de sjeldne og var kronen på verket i en god hjemmekamp av østfoldingene.

Etter en tung periode fikk Sarpsborgs en liten opptur med 2-1-seieren borte mot Strømsgodset sist helg, og det fortsatte med fin fotball mot skrale Start.

Kun tre minutter var spilt da Patrick Mortensen stanget inn 1-0 etter et hjørnespark fra Joachim Thomassen. Mortensen tok sats fra bakerste stolpe, og med pannebrasken fikk han ballen forbi Start-keeper Deumeland.

Sentral

Amin Askars høyrefot var også sentral da Sarpsborg la på til 3-0 12 minutter ut i 2. omgang. Deumeland måtte gi retur på hans presise frispark, og returen ble fanget opp av Matti Lund Nielsen som scoret sitt første for sesongen.

Askar puttet selv sitt annet for dagen. Også det kom på et knallhardt skudd utenfor Deumelands rekkevidde. Tyskeren fikk en tung aften i Sarpsborg.

Da lagene møttes sist gang i 2016 endte det 1-0 til Sarpsborg i Østfold, og forskjellen på lagene var enda mer merkbar denne gangen.

Sarpsborg er oppe på 7.-plass på tabellen, og det er bare fem poeng opp til Rosenborg på 2.-plass.

Tamme

Starts katastrofale sesongåpning vil ingen ende ta. Etter seieren i åpningskampen er det ikke blitt en eneste trepoenger på de ni siste kampene. Slikt gir bunnplass på tabellen, og det lukter allerede 1. divisjon av sørlendingene.

En haug med nye spillere har ikke klart på bli samspilte, og ikke minst er Start svake bakover. Det spørs hvor lenge trener Mark Dempsey får beholde jobben.

Start fikk en gedigen sjanse til å ta ledelsen allerede før minuttet var spilt, men Aron Sigurdarson fikk ikke kontroll på ballen alene med Aslak Falch. Bare to minutter senere satt den første i nota for hjemmelaget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media