Drømmemålet som skapte frysninger

Amin Askars drømmefrispark i Sarpsborgs 4-0-seier over Start var som å se Michel Platini og Diego Maradona på sitt beste.

JUBEL: Sarpsborg slo Start 4-0 i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
JUBEL: Sarpsborg slo Start 4-0 i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

2-0-scoringen etter drøye halvtimen var utvilsomt dagens prestasjon. Askars frispark fra rundt 25 meters hold ble skrudd forbi muren og inn i krysset bak en sjanseløs Jonas Deumeland i Start-buret. Skuddet var et kunstverk av de sjeldne og var kronen på verket i en god hjemmekamp av østfoldingene.

Etter en tung periode fikk Sarpsborgs en liten opptur med 2-1-seieren borte mot Strømsgodset sist helg, og det fortsatte med fin fotball mot skrale Start.

Kun tre minutter var spilt da Patrick Mortensen stanget inn 1-0 etter et hjørnespark fra Joachim Thomassen. Mortensen tok sats fra bakerste stolpe, og med pannebrasken fikk han ballen forbi Start-keeper Deumeland.

Sentral

Amin Askars høyrefot var også sentral da Sarpsborg la på til 3-0 12 minutter ut i 2. omgang. Deumeland måtte gi retur på hans presise frispark, og returen ble fanget opp av Matti Lund Nielsen som scoret sitt første for sesongen.

Askar puttet selv sitt annet for dagen. Også det kom på et knallhardt skudd utenfor Deumelands rekkevidde. Tyskeren fikk en tung aften i Sarpsborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer