<strong>DEPPET:</strong> Barcelonas Like Martens (22) jubler med Mariona Caldentey og Toni Duggan (t.h) under CL-oppgjøret mellom LSK Kvinner og FC Barcelona. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
DEPPET: Barcelonas Like Martens (22) jubler med Mariona Caldentey og Toni Duggan (t.h) under CL-oppgjøret mellom LSK Kvinner og FC Barcelona. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

LSK Kvinner slått ut i kvartfinalen av Champions League

Drømmen ble knust: - Klasseforskjell

Alt måtte klaffe for at LSK Kvinner skulle tro på avansement i Champions League. Det tok sju minutter før drømmen ble knust.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm Kvinner - Barcelona 0-1 (0-4 sammenlagt)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøms møte med sluttspillet i Champions League ble en brutal affære. Gultrøyene tapte 3-0 borte mot det spanske storlaget, og måtte virkelig ta ut noe ekstraordinært for å ta seg til semifinalen. Det var målet før oppgjøret.

Den drømmen ble knust allerede etter sju minutter. Barcelona scoret kampens enste mål, og selv om Lillestrøm hevet seg, var det en tydelig kvalitetsforskjell på de to lagene, og alt i alt ble det en relativt enkelt borteseier:

- Det var et hakk opp, men ikke bra mot. Igjen får vi et mål imot oss tidlig, og vi greier ikke å holde lenge nok på ballen, sier Ingrid Wold etter kampen.

- Vi hevet oss fra den første kampen. Det var sårt etter den første oppgjøret, men vi får en bedre opplevelse i dag, sier keeper Cecilie Fiskerstrand.

Angrepsspiller Guro Reiten følger opp:

- Vi sliter med å skape noe offensivt i dag, men alt i alt var det bedre enn i Barcelona.

Skrekkstart

Barcelona hadde hatt mye av spillet innledningsvis, mens det var tydelig at hjemmelaget ville gi dem rom. LSK Kvinner lå kompakt i en 4-5-1 når Barcelona hadde ballen, og startet presset inne på egen banehalvdel.

Det spanske laget viste gjentatte ganger at de etterlot seg mye rom defensivt når de hadde hatt ballen i laget i en periode. Det var dette de ville utnytte.

Men Barcelona viste at de kunne spille fotball på små flater, og etter sju minutter kom Mariona Caldentey seg fri på Barcelonas venstrekant. Inne i boksen venter Lieke Martens. Superstjerna, som ble kåret til verdens beste spiller i 2017, var iskald og lurte ballen i lengste hjørne, uttakbart for LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand.

Det sto 0-1, og plutselig måtte LSK ha fem mål.

Utspilt

Etter det målet handlet det mest om å gjennomføre en så god kamp som mulig foran de 5600 tilskuerne som hadde tatt turen til Åråsen.

I løpet av den første omgangen fikk vi se hva som bodde i LSK ved et par anledninger. Som etter 24 minutter, da en hurtig overgang ga Ingrid Wold mye rom på LSKs høyrekant. Dessverre var innlegget fra Kapp-jenta upresist.

Det var ikke innlegget fra Therese Åsland etter 40 minutter. Hun fant Emilie Haavi i boksen, men skuddforsøket fra 26-åringen ble for upresist.

Resten av omgangen var det Barcelona som stort sett gjorde som de ville. Kvalitetsforskjellen på de to lagene var så store.

- LSK skulle prøve å presse høyt, men det klarte de ikke. Derfor blir de liggende i 4-5-1 og forsvare seg. Det ble en forsvarskamp, sier TV 2-ekspert Petter Myhre til Dagbladet på tribuneplass:

Han hadde, som mange andre, bitt seg merke i forholdene på Åråsen. Banen liknet mer på en potetåker enn en fotballbane.

- He-he. Det er vanskeligere for Barcelona å spille ut motstanderen med slike forhold. Men de beste lagene mestrer også dårlige baner best. De har ferdigheter og styrer spillet. Det var klasseforskjell i 1. omgang, sier Myhre.

Stor sjanse

Det hadde vært en tung kamp for gultrøyene, men etter pause viste Lillestrøm hva som bor i laget på sitt beste. Etter 55 minutter produserte de en stor mulighet.

Sjansen kom etter et herlig angrep på venstrekanten. Haavi ble spilt fri, og hun la ballen presist videre til Reiten. Hun hælflikket ballen videre til Syrstad Engen, som dunket til fra 12 meter.

Ballen suste like over Barcelona-målet, men gultrøyenes første sjanse i kampen var stor.

Syrstad Engen fikk en ny mulighet etter 72 minutter, men igjen gikk skuddet fra 16 meter like over treverket.

LSK-fansen måtte trøste seg med å «late som vi scorer mål», som supporterne sang på tribunen.

Alt i alt var Barcelona igjen det beste laget, og tar seg fortjent videre til semifinale i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer