- Drømmen ble knust. Men det kommer nye muligheter.

- Vi gikk all-in, sier gutta i dobbeltsculleren.

SER FRAMOVER: Kjetil Borch og Nils Jakob Skulstad Hoff (t.h) var naturligvis langt nede etter å ha blitt slått ut i semifinalen i dobbeltsculler, men er også tydelige på at det kommer nye muligheter i fortsettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SER FRAMOVER: Kjetil Borch og Nils Jakob Skulstad Hoff (t.h) var naturligvis langt nede etter å ha blitt slått ut i semifinalen i dobbeltsculler, men er også tydelige på at det kommer nye muligheter i fortsettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETON DORNEY (Dagbladet): Det var stilt store OL-forventninger til den norske dobbeltsculleren i roing, etter at Nils Jakob Skulstad Hoff (27) og Kjetil Borch (22) vant den siste verdenscupen før lekene startet.

I London bar de på drømmen om å vinne idrettens gjeveste trofé — en gullmedalje i OL. I ettermiddag endte den i tusen knas.

- Drømmen ble knust. Men det kommer nye muligheter, sier Nils Jakob Skulstad Hoff til Dagbladet.

Semifinalespøkelse Gutta endte på fjerdeplass i sitt semifinaleheat — 41 hundredeler bak hjemmehåpene Bill Lucas og Sam Townsend, som knep den siste finalebilletten.

- Vi har vært 0,4 sekunder fra finaleplass to ganger tidligere denne sesongen også, så vi har hatt et lite semifinalespøkelse, sier Skulstad Hoff.

Han forklarer nedturen med at de aldri fant rytmen i løpet. Det ble mye krefter og lite finesse. Slikt koster gjerne ekstra krefter i roing.

- Det var helt tomt da vi kom i mål. Det var et ærlig forsøk, men det holdt ikke. Det ble litt for mye krefter og for lite vilje. Kanskje klarte vi ikke å få spenningsnivået ned nok, sier han.

- Utrolig bittert De lå utenfor topp tre hele løpet, men hadde troen helt til de aller siste rotakene.

- Da vi hadde 10-12 rotak igjen sa jeg til meg selv at om jeg noen sinne i livet mitt skal kjøre hardt i ti tak, så er det nå. Jeg hadde ikke mer å gå på.

- Dere hadde store drømmer?

UTSLÅTT:  Kjetil Borch (t.v) og Nils Jakob Skulstad Hoff ble slått ut i OL-semifinalen i Eton Dorney i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
UTSLÅTT: Kjetil Borch (t.v) og Nils Jakob Skulstad Hoff ble slått ut i OL-semifinalen i Eton Dorney i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Ja, vi hadde høye mål. Helt klart. Og vi bommet på dem. Men alt i alt har det vært en rimelig bra sesong. Vi har gått all-in. Men det er utrolig bittert at vi bommet her, sier han.

Torsdag ror de B-finale.

- Akkurat nå føles det helt tomt, men vi må bare blåse det opp igjen. Vi har lyst til å vinne den B-finalen. Vi elsker å race, og nå får vi Tyskland i den B-finalen, så vi får noen å leke med. Det skal bli gøy, sier Nils Jakob Skulstad Hoff.

To ganger OL-vinner i singlesculler og sølvvinner i dobbeltsculler, Olaf Tufte, føler med de to landsmennene.

- Jeg tror ikke det er så mye som trøster dem nå. De er langt nede. De hadde store drømmer og forventninger, og det skal de ha, og så bommer de når det gjelder som mest. Når du ser på feltet, så ser du hva rutine betyr, sier Tufte til Dagbladet.

MEDFØLELSE: Olaf Tufte synes synd på Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Borch.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MEDFØLELSE: Olaf Tufte synes synd på Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Borch.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer