Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmen ble til virkelighet

Wimbledon- Tottenham 0- 1: Steffen Iversen lobbet ballen iskaldt i mål og skjøt Tottenham til finalen i ligacupen i går kveld. Han kunne ikke oppfyllt sin egen Wembley-drøm på en lekrere måte.

Returoppgjøret mellom de to londonlagene ble akkurat så hardt som en kunne forvente, etter at lagene spilte 0- 0 i den første kampen på White Hart Lane.

Wimbledon spilte nærmest knokkelfotball: Harde og ufine taklinger kombinert med lange baller framover.

Tottenham-manager George Graham hadde tydelig lagt opp taktikken og svarte med kraftfotball.

- Dette var et godt resultat, mer enn en god fotballkamp. Selv om kampen ikke var god, viste spillerne karakter, sier George Graham.
Spurs' fryktede angrep - Steffen og Les Ferdinand med kantspillerne Darren Anderton og David Ginola - skapte flere sjanser.

Steffens kveld

Men det var Steffen Iversen som tok ansvar da han fikk sjansen. I det 39 minutt kjempet Ferdinand til seg ballen, vel 20 meter fra mål. I kamp med en Wimbledon-forsvarer traff ballen foten til forsvareren og spratt mot Steffen Iversen.

Rolig og behersket tok trønderen ned ballen, før han på halv volley lobbet ballen iskaldt over keeper Neil Sullivan og rett i mål.

Iversen dominerte i lufta. Allerede etter 13 minutter serverte han ballen til Sol Campbell, som liggende skjøt utenfor.

Åtte minutter seinere ble Steffen Iversen snytt for et soleklart straffespark.

En av Wimbledons forsvarer tok et realt livtak og kastet trønderen rett i bakken da Steffen skulle ta imot et innlegg. Dommeren vinket uforståelig nok bare spillet videre.

Drømmen

Steffen Iversen har alltid drømt om å komme til Wembley:

- Det betyr enormt mye for Tottenham å slå Wimbledon, komme til Wembley og vinne finalen, sa Steffen før den første semifinalekampen.
31. mars jogger han ut på Wembley. Drømmen er oppfylt.

  • I finalen møter Tottenham vinneren av kveldens kamp mellom Leicester og Sunderland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media