Drømmen brast for Bodø/Glimt - må ut i play off

Misbrukte muligheten til å vinne gruppa i Conference League.

Video: Viaplay
Publisert
Sist oppdatert

Zorja Lugansk - Bodø/Glimt 1-1 (1-0)

Med seier over ukrainske Zorja ville Bodø/Glimt gå rett til åttedelsfinalen i Conference League - som imponerende gruppevinner foran Roma.

Marginene er som kjent små i fotball. Nå må Kjetil Knutsens mannskap i stedet ut i play off mot en av gruppetreerne i Europa League.

Zorja har ikke vært noen kasteball i gruppa, og slo blant annet CSKA Sofia i begge oppgjørene. De ga også Bodø/Glimt kamp for pengene. Et frispark fra 25 meter i vinkelen ødela for Glimt, som utliknet takket være et uheldig selvmål.

- Jeg føler i dag at det er en kamp vi mangler de ti prosentene for å avgjøre en bortekamp mot et lag som legger seg så lavt. Jeg er skuffet i dag over at vi ikke tar ut det lille ekstra, sier trener Kjetil Knutsen til Viaplay.

Roma vant på sin side 3-2 og topper gruppa etter seks spilte kamper med 4-1-1.

Uavgjort betyr at Bodø/Glimts rekke uten tap på rad i alle turneringer ble forlenget til 25 - en fattig trøst i kveld. Tre seire og tre uavgjort var ikke nok til gruppeseier.

- Jeg syns vi prøver vårt beste og vi har god moral. Vi klarer ikke helt å komme i gode innleggsposisjoner, og så gjør vi enkle feil her og der. Da blir det vanskelig, sier Erik Botheim til Viaplay.

Kalddusj

Bortelaget hadde mye ball i åpningsminuttene, uten å true hjemmelagets keeper. Etter 20 minutter fikk Zorja frispark på 25 meter. Yehor Nazaryna tok fart, og klinket ballen i vinkelen bak Nikita Haikin - som tok et steg til feil side før han kastet seg forgjeves etter ballen.

- Det er en perle, en prosjektil, ropte Viaplay-kommentator Roar Stokke på direkten.

- Det er nesten en keepertabbe av Haikin, mente Pål André Helland i Viaplay-studio.

Like etterpå holdt Zorja på å doble ledelsen, men ballen føyk utenfor stolpen fra 12 meter. Samtidig scoret Roma to ganger før hvilen mot CSKA Sofia, noe som betydde at Glimt måtte ha minst to scoringer for å vinne kampen - og gruppa.

Video: Viaplay

Sondre Brunstad Fet brente en kjempesjanse etter en snau halvtime, da han kom alene med keeper og ikke klarte å overliste sisteskansen. Amahl Pellegrino skrudde ballen utenfor mål fra en grei posisjon ti minutter etter hvilen.

Etter en time fikk hjemmelaget en kjempesjanse til å doble ledelsen da en lang ball gikk over alt og alle, men Artem Gromov misset da han forsøkte å runde keeper Haikin.

I stedet utliknet Glimt. Vitaliy Vernydub forsøkte å klarere ballen etter et bra innlegg fra Hugo Vetlesen, men forlenget kula i eget mål i stedet. En tidlig julegave og håp om seier for de gulkledde.

Men det ble med håpet for Bodø/Glimt.

Video: Viaplay

Lukrativt

Det norske laget har hentet inn mye penger på den imponerende innsatsen i Europa. Fra før har Glimt hentet inn sju millioner euro (rundt 70 millioner kroner) etter suksessen. Ifølge Finansavisen ville Glimt vært sikret nye 11,3 millioner kroner som gruppevinner.

For første gang på 20 år spilles det altså en tredje europacup i fotball for klubber i regi av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). De åtte gruppevinnerne går videre, mens gruppetoerne skal ut i play off mot lagene som ble nummer tre i de respektive Europa League-gruppene.

Play off-kampene spilles 17. og 24. februar (trekning 13. desember). Åttedelsfinalen spilles 10. og 17. mars. Finalen spilles i Tirana i Albania 25. mai 2022.

Søndag skal Bodø/Glimt spille siste serierunde i Eliteserien, der det blir seriegull med poeng mot Mjøndalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer