- Drømmen brast

For fire år siden bestemte Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud seg for å ta gull Aten. - Nå er håpet borte. Det er tungt, sier Vegard.

ATEN/OSLO (Dagbladet.no): Åttedelsfinale: Norge-Brasil 1-2. Etter delt niendeplass i Sydney bestemte de to seg, til tross for tidligere interne konflikter, for å satse fullt fram mot OL i Aten 2004. De opprettet også nettstedet Gull i Athen.

I dag ble drømmen knust av verdens beste par i sandvolley, brasilianerne Ricardo og Emanuel.

- Dette er drømmen som brast, sier Jørre Kjemperud til Dagbladet.no.

Norge fikk en forsmak på det som var i vente mot slutten av første sett. Etter at de hang med til 13-13, raknet de totalt, og tapte 15-21.

Brassespark

Men Vegard og Jørre spilte mer stabilt i andre sett, og halte i land settseieren i et sett der lagene fulgte hverandre tett hele veien.

Vegard vartet blant annet opp med noe som nærmest kan kalles et brassespark på stillingen 10-10. Han reddet inn ballen 4-5 meter utenfor banen med foten, og seinere i ballvekslingen smashet han inn 11-10.

- Det var bare sånn det ble. Det var den eneste måten å få ballen tilbake på, sier Høidalen om det spektakulære sparket som høstet stor applaus også fra de brasilianske tilhengerne på tribunen.

Trodde på seier

Alt så egentlig lovende ut etter to sett. De norske gutta våget å tro de skulle vinne.

- Jeg trodde vi hadde dem da vi gikk på banen til tredje sett, sier Vegard.

- Jeg var sikker på at vi skulle ta dem etter andre sett, men starten på tredje ødela. På 1-5 var løpet kjørt, sier Jørre.

I det tredje og avgjørende settet viste imidlertid brasilianerne hvorfor de er rangert som nummer én i verden.

Etter 1-1 var Norge aldri med i kampen, selv om de plukket ett og annet poeng. Brasilianerne vant settet 15-6, en rein knockout.

- Vi hadde dem

Og nordmennene så utslått ut på alle måter.

- Vi hadde dem, det var det som var så forbaska, sier Jørre Kjemperud.

Likevel klarer de å se positive ting etter OL-exiten - en reprise på niendeplassen fra Sydney.

- Jeg synes vi har vist at vi er at lag som kan ta medalje. Det tror jeg alle ser, sier Vegard Høidalen.

Ferdige som par?

Det har vært spekulert mye i hvorvidt Jørre og Vegard fortsetter som par etter OL. Selv ville de ikke si stort om fortsettelsen seint i den greske natta.

- Jeg har gledet meg til OL i fire år. Og jeg vil ikke snakke om noe mer enn det nå, sier Jørre.

Uansett var ikke kveldens kamp deres siste sammen. Neste helg spiller de NM i Trondheim.

KAN SLÅ UT FAVORITTENE:</B> Vegard Høidalen (t.h.) og Jørre Kjemperud har en enorm utfordring i kveld. De møter verdensenerne Ricardo og Emanuel, som slo Bjørn Maaseide og Iver Horrem i innledende.
TAPTE:</B> Jørre Kjemperud tar denne ballen, men han og Vegard Høidalen ble til slutt utklasset av Ricardo og Emanuel.
FAVORITTER:</B> Ricardo Santos (t.h.) og Emanuel viste hvorfor de er regnet som verdens beste under kveldens kamp mot Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud.