«Drømmen er å møte Brasil i VM-finalen»

Drømmen hans er å spille VM-finale mot Brasil, men først vil Fredrik Ljungberg (25) vinne The Double med Arsenal. Med seier i kveld er Liverpool og Manchester United distansert med fire og fem poeng i Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det ser bra ut. Nå gjelder det å vinne kveldens hengekamp. Ikke dermed sagt at vi har vunnet Premier League. Men det er alltid bedre å lede enn å måtte jage seirer, sier Ljungberg foran hjemmemøtet med West Ham.

Alltid på plass

Mot Ipswich søndag (2- 0) lagde han begge målene. Til sammen er hanekammen oppe i ti ligagoaler.

- Freddie er alltid på plass når vi trenger ham. Når du tror han er trøtt, henter han alltid fram nye krefter, skryter Arsenal-manager Arshne Wenger.

Tord Grip, svensk assistenttrener for England, mener Ljungberg holder toppklasse i Europa.

- Han har stor arbeidskapasitet, spiller med stor aggressivitet og er utrolig bra til å skjære inn bak motstandernes backlinje.

Arsenal-fansen lovpriser den beskjedne svensken, og overøser ham med kjærlighetserklæringer.

- We love you, Freddie! runget over Highbury etter søndagens 2- 0-seier.

Selv er Ljungberg ydmyk overfor all rosen og suksessen.

- Jeg liker ikke å snakke om meg selv. Som fotballspiller er jeg ganske rask, og elsker å drible. Fordi jeg er offensiv, blir det også noen mål, sier Ljungberg til nettstedet proffs.com om fotballeventyret han nå opplever.

I Arsenal setter han flere sjanser enn han misser, i motsetning til på landslaget. I 0- 0-kampen mot Norge var han banens beste.

- Det er stor forskjell på å spille på klubb- og landslaget. I blå-gult spiller vi mer defensivt. Det er en annen type fotball enn den vi praktiserer i Arsenal, sier Ljungberg.

Egentrening

I VM-sluttspillet kan han bli Englands største problem. Sverige møter England 2. juni, en kamp som er imøtesett med enorm interesse.

- Foruten Sverige har jeg stor tro på Frankrike, Argentina og Brasil. Drømmen er å møte Brasil i VM-finalen. Jeg har alltid elsket den måten brasilianerne spiller fotball på. Som unge heiet jeg alltid på Brasil, og prøvde å se flest mulig av lagets kamper. Utrolig nok fikk jeg også tak i landslagsdrakta til Socrates. Den fikk hedersplassen på veggen.

Fem år gammel begynte Fredrik Ljungberg å spille fotball i Halmstad.

- Ole Ericson er den treneren som har påvirket meg mest. Fra jeg var åtte til tolv år, jobbet vi med ferdighetsutvikling. Det er bedre at du utvikler ditt eget talent, så fikser vi det taktiske når du blir eldre, husker jeg han sa. Ole drev mest med individuell trening. Det synes jeg fortsatt er veldig bra, sier Fredrik Ljungberg.

- Humør viktigst

- Hvis jeg var trener, er det første jeg ville gjort å få spillerne i godt humør - slik Sven-Göran Eriksson har gjort med England. Motivasjon og humør er det viktigste for å få suksess, sier Arsenals svenske superstjerne.

JÄTTENÖJD: Ljungberg jubler etter et av sine mål mot Ipswich søndag. Svensken laget begge målene da Arsenal vant 2- 0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer