BARNDOMSMINNER: Daniel Berg Hestad foran Tostenplassen, der han startet sin karriere tidlig på 80-tallet.Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
BARNDOMSMINNER: Daniel Berg Hestad foran Tostenplassen, der han startet sin karriere tidlig på 80-tallet.Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

- Drømmen er at Molde har en jobb til meg resten av livet

Berg Hestad vil bruke kompetansen sin på unge spillere i klubben i sitt hjerte.

TOSTENPLASSEN (Dagbladet): Det startet på ujevn grus med en legendarisk 6.-divisjonsspiller som trener. Nå konstaterer Daniel Berg Hestad at talentutviklingen i Molde går på skinner.

Den sommeren Daniel ble født, spilte pappa Stein Olav og onklene Odd og Harry på Molde-laget som året før tok klubbens første medalje.

Daniel kunne aldri ha endt opp i en annen klubb. I dag er han klubbens mest meritterte spiller og har 740 seniorkamper i loggboka.

DEBUTSESONGEN: Daniel Berg Hestad spilte sine første Molde-kamper i 1993. Her i duell med Rosenborgs Bjørn Tore Kvarme.FOTO: Romsdals Budstikke
DEBUTSESONGEN: Daniel Berg Hestad spilte sine første Molde-kamper i 1993. Her i duell med Rosenborgs Bjørn Tore Kvarme.FOTO: Romsdals Budstikke Vis mer

- Mine første fotballminner, er fra den gamle kunstgressbanen i byen. Der spilte jeg med litt eldre unger, forteller han.

Den gangen var det ikke knøttelag i Molde. Først i skolealder ble Berg Hestad innrullert i den
organiserte fotballen.

- Det var her vi er nå, på Tostenplassen, det startet. Den gang en dårlig stelt grusbane, sier han og konstaterer at dagens unge Molde-spillere som løper rundt, har langt bedre forhold enn de han hadde.

Trent av legende Det var den lokalt legendariske sjettedivisjonsspissen og seinere én av supporterklubben Tornekrattets grunnleggere, Bjørn Ove Sæther, som ble Daniels første trener.

MENTOR: Daniel Berg Hestads første trener var bylegenden Bjørn Ove Sæther. Her skuer han fra sitt hjem ned på Tostenplassen i bydelen Granlia. Det var der han hadde en liten Berg Hestad under sine vinger. - Glem ikke at jeg på den tiden var en målfarlig og fryktet spiss på Granlias A-lag. Mye av Daniels vinnermentalitet kommer fra meg, sier han ubeskjedent og ironisk. Foto: Erik Hattrem
MENTOR: Daniel Berg Hestads første trener var bylegenden Bjørn Ove Sæther. Her skuer han fra sitt hjem ned på Tostenplassen i bydelen Granlia. Det var der han hadde en liten Berg Hestad under sine vinger. - Glem ikke at jeg på den tiden var en målfarlig og fryktet spiss på Granlias A-lag. Mye av Daniels vinnermentalitet kommer fra meg, sier han ubeskjedent og ironisk. Foto: Erik Hattrem Vis mer

- Han og Frank Øyen var de første ekte trenerne jeg hadde i livet. Akkurat slike ting husker
mang godt, sier Daniel.

Fortsatt er Sæther nabo til Daniels første treningsbane. Mens han skuer ned på unger som raser rundt på den nylig opprustede banen, blir han blank i øynene.

- At Daniel husker den første tiden så godt, gjør meg faktisk rørt. Men dette viser jo hvilken ekte og jordnær gutt han er, sier Sæther.

Selv om Daniel Berg Hestads minner fra de første årene i Molde er utelukkende gode og hyggelige, er han klar på at tiden med uskolerte trenere blant klubbens yngre, definitivt bør være historie.

- Det bør absolutt være slik at det er godt skolerte trenere så langt ned i aldersgruppene som overhodet mulig. Skal foreldre inn som trenere på fast basis, bør de bli kurset i trenerfaget, sier han.

Vil jobbe med barn Berg Hestad ønsker selv å være trener for klubbens unge spillere den kvelden han tusler ut av flomlyset på stadion i Molde for siste gang.

- Drømmen er at Molde har jobb til meg resten av livet. Da kan jeg bruke kompetansen min blant klubbens unge spillere, og jeg ender ikke opp som en gretten gubbe som snakker offentlig om at alt var bedre før. Da kan jeg gi mine synspunkter internt.

STILLINGEN: Her er stillinga i «Klubben i mitt hjerte» per 18. november. Avstemningen avsluttes 25. november klokka 12.00.
STILLINGEN: Her er stillinga i «Klubben i mitt hjerte» per 18. november. Avstemningen avsluttes 25. november klokka 12.00. Vis mer

Og framtida ser lys ut for Molde. Gullet skal forsvares og egne spillere utvikles. Bare én ting bekymrer mannen med 740 kamper og et ferskt seriegull.

- Det eneste som bekymrer meg, er at de unge i dag ikke trener nok på egen hånd. Egentreningen er utrolig viktig når basisferdigheter skal utvikles, sier han og avslutter smilende:

- Derfor angrer jeg faktisk på at jeg ikke trente mer selv da jeg var yngre. Men jeg er dessverre litt lat av natur.