LIGADRØMMEN LEVER: Liverpool tok ledelsen allerede etter to minutter, og så seg aldri tilbake i kveld. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
LIGADRØMMEN LEVER: Liverpool tok ledelsen allerede etter to minutter, og så seg aldri tilbake i kveld. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

- Drømmen for våre supportere er å vinne ligaen

Etter Tottenham-slakt snakker Rodgers om gull.

Liverpool - Tottenham 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Både Chelsea og Manchester City kastet bort dyrebare poeng i gullkampen i går, og med minst uavgjort ville Liverpool ta tilbake serieledelsen de hadde til jul. Men Liverpool var ikke fornøyd med 0-0, og kjørte på allerede fra start.

Til slutt viste tavla 4-0. Liverpool hadde tatt en ny solid seier. Da snakket Brendan Rodgers om gull.

- Jeg nyter å se dette laget spille hver eneste dag. Jeg er veldig stolt over guttene. Vi føler ikke press, tror på egne ferdigheter og har mye selvtillit i gruppen nå. Det var en strålende forestilling. Atmosfæren her i dag var elektrisk, sier Liverpool-manageren i et intervju med BBC.

1-0: Younes Kaboul sender ballen i eget mål. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
1-0: Younes Kaboul sender ballen i eget mål. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer

Han la til:

- Vi har åtte seirer på rad. Det er en fantastisk prestasjon. Drømmen for våre supportere er å vinne ligaen, men jeg tenker på å forberede laget og prestere bra. Klarer vi det, kan vi fortsette å vinne kamper,

Pangstart Kampen var ikke to minutter gammel før den første ballen lå i nettet. Glen Johnson kom seg rundt på sin høyrekant, og slo ballen inn mot Luis Suarez. Men ballen traff Jan Vertonghen før den gikk videre via Younes Kaboul og i mål.

- Å starte som vi gjorde var fantastisk. Vi har stor selvtillit, sier manager Brendan Rodgers ifølge NTB.

Etter klønete forsvarsspill på det første målet fikk de fremmøtte på Anfield se Tottenham rote det mer til før hvilen. Få minutter etter at Michael Dawson kom inn for en skadet Jan Vertonghen, bommet han på ballen da han skulle klarere.

2-0: Luis Suarez dobler ledelsen. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
2-0: Luis Suarez dobler ledelsen. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer

Luis Suarez snappet opp kula i duell med Kaboul, og fosset mot mål. Angriperen plasserte så ballen ned i hjørnet bak Spurs-keeper Hugo Lloris. Det var hans 29. ligascoring for sesongen.

- Vi koser oss nå. Det er en bra tid for fansen. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste og jobber for laget. Noen ganger scorer jeg, men det viktigste er at Liverpool vinner, sier toppscorer Luis Suarez.

Tverrligger Like før hvilen kunne han fort blitt tomålsscorer, men en god keeper hindret scoring. Raheem Sterling snappet ballen etter nok en forsvarsfeil av Kaboul, og fant etterhvert Suarez helt alene i boksen. Sistnevnte stanget ballen mot mål, bare for å se den gå via hanskene til keeper og i tverrliggeren.

Tottenham var ute etter å revansjere 0-5-tapet fra det første ligaoppgjøret mellom lagene, men var ikke i nærheten i dag. I stedet økte Philippe Coutinho til 3-0 da han fikk avslutte upresset fra langt hold. Brasilianeren hamret ballen ned i hjørnet på vakkert vis.

Dårlig statistikk Tottenham har en begredelig statistikk mot topp-fire-lagene denne sesongen. Før kveldens siste kamp mot et av de fire beste lagene i Premier League, hadde de bare én uavgjort og seks tap med en målforskjell på 2-23. Det sier litt om hvor akilleshælen til London-laget er denne sesongen.

Og den skulle bli verre i kveld. Jordan Henderson sendte et frispark forbi alt og alle, og rett i nettmaskene. Det betyr 9-0 over to kamper mellom lagene denne sesongen.

Liverpool drømte om ligagull allerede før kampen. Den drømmen ble ytterligere forsterket etter kveldens forestilling.

- Vi har vunnet åtte kamper på rad og nyter situasjonen. Nå handler alt om West Ham neste uke, sier Brendan Rodgers.

Han har hele veien snakket ned Liverpools gullsjanser, og han lot seg heller ikke lokke til å snakke om det etter dagens kamp.

- Det er supportere som drømmer om gull. De vil vinne serien. Det er lenge siden, men jeg tenker ikke på det. Vi må bare forberede oss godt. Gjør vi det, vil vi vinne fotballkamper, sier han.

3-0: Philippe Coutinho hamrer inn scoringen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
3-0: Philippe Coutinho hamrer inn scoringen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer