Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmen i oppfyllelse for hjemmeheltene

Og: - Glenn har aldri vært bedre.

• Alt om den dramatiske seieren mot Danmark

DRAMMEN (Dagbladet.no): Hvis du er glad i sport avlyser du planene dine for kvelden og benker deg foran tv for å se Norge mot Russland.

Du bør egentlig gjøre det selv om du ikke liker sport også.

For maken til underholdning skal du lete lenge etter.

Norge slo Danmark med ett mål i den høydramatiske EM-åpningen i går kveld. Og helt sentral i denne forestillingen var dirigenten Glenn Solberg.

- Jeg tror jeg aldri har sett ham så god som han er nå, sier landslagssjef Gunnar Pettersen.

Helter på hjemmebane

Og bare så det er sagt med en gang. Glenn Solberg er 35 år gammel. Han har spilt i noen av verdens beste klubblag, i Tyskland og Spania.

image: Drømmen i oppfyllelse for hjemmeheltene

Nettopp derfor er ikke alderen i nærheten av å tynge ham. Han har så mye rutine og erfaring at han kan leke med gutter som er ti år yngre.

- Jeg prøver bare å bidra med det jeg er god på, sier Solberg beskjedent.

Og det er mye.

Sammen med Frode Hagen har han gjort comeback på landslaget. Det er en av hovedgrunnene til at Norge absolutt er et lag å regne med i dette mesterskapet.

I går kveld ble de hyllet av et svært entusiastisk publikum i stappfulle Drammenshallen. Seieren smakte ekstra godet for dem, for det er i denne hallen de trener hver dag med DHK. Det er her de ble formet som toppspillere på 90-tallet.

Som i drømmene

- Det var akkurat slik denne kampen så ut i drømmene mine på forhånd. Vi vant og det var en helt fantastisk stemning her, sier Frode Hagen til Dagbladet.no.

Han startet kampen med et par bomskudd, men vet av erfaring at det bare er å fortsette - så treffer han til slutt. Det ga uttelling.

GAMMEL OG GOD: Glenn Solberg briljerte mot danskene i EM-starten på hjemmebanen i Drammen i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GAMMEL OG GOD: Glenn Solberg briljerte mot danskene i EM-starten på hjemmebanen i Drammen i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Og i tillegg til å være målfarlige, er de to rutinerte herrene fremragende til å finne medspillere i bedre posisjoner.

- Glenn var strålende i lange perioder. Frode skjøt godt i starten og fikk etter hvert et godt samarbeid med Frank Løke på streken, sier Pettersen.

Rett på mål

Begge to ble før jul tatt ut på et europeisk superlag som spilte en oppvisningskamp. I dette mesterskapet kommer de til å vise hvorfor.

Vi så det i store perioder i går.

- Glenn var også veldig tøff på mål i denne kampen, sier Pettersen.

Spesielt i 2. omgang spilte danskene offensivt i forsvar. Det kunne skapt store problemer for Norge, men de kvikke beina til Solberg snurret rundt med de rødhvite. Enten brøt han gjennom og scoret eller fikk straffe - eller så lutre han ballen inn til linja.

- Tempo og finter er jo en av styrkene mine, så det passet meg bra, sier Solberg.

image: Drømmen i oppfyllelse for hjemmeheltene

Han ble hvilt utover i kampen, og da slet de norske gutta mer i angrep.

- Jeg var ikke sliten, men det var likevel godt å få en liten pause. Dessuten rullerer vi mye hele veien. Det er en av styrkene våre at vi har så god dekning, sier playmakeren til Dagbladet.no.

- Helt vanvittig

Mot slutten av kampen var danskene i ferd med å ødelegge den norske festkvelden. Gunnar Pettersens menn ledet med seks mål, men danskene scoret fem på rappen.

- Det skjedde ikke fordi Glenn satt på benken. Årsaken til det var en kollektiv forsvarskollaps, sier GP.

Spesielt slapp Lasse Boesen altfor lett til. Han scoret seks av de sju siste målene til Danmark.

Men takket være en strålende Steinar Ege-redning i siste sekund - på et skudd fra Boesen - endte dramaet med norsk ettmålsseier.

Dermed fikk Norge den drømmestarten på mesterskapet vi alle hadde håpet på.

- Dette var bare helt fantastisk. Helt vanvittig. Det kan ikke bli bedre enn dette, sier Solberg.

HAGEN-GLEDE:</B> Frode Hagen hadde drømt om akkurat en slik kamp som i går.
DRAMMEN-DUO: Solberg og Hagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media