Drømmen knust: - Sint og livredd

Den amerikanske parasvømmeren Rebecca Meyers (26) føler seg tvunget til å vrake Paralympics. - Det er hjerteskjærende.

TREKKER SEG: Becca Meyers. Foto: NTB
TREKKER SEG: Becca Meyers. Foto: NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Rebecca Meyers (26) var en de store gullgrossistene i Rio i 2016. Den amerikanske kvinnen, som ble født med Ushers syndrom og er døvblind, tok tre gull og en sølvmedalje i mesterskapet for fem år siden.

Hun hadde håpet å forsvare medaljene i årets Paralympics, men nå er drømmen spolert.

- Det knuser hjertet mitt, men jeg har bestemt meg for å trekke meg fra Paralympics. Jeg er sint og skuffet, men mest av alt trist over at jeg ikke får representere landet mitt, skriver Meyers på Instagram.

Fikk nei

For å greie seg i hverdagen er 26-åringen avhengig av en assistent, og det er mamma Maria Meyer som har hjulpet dattera i forbindelse med konkurranser.

På grunn av coronarestriksjoner får hun ikke bli med til Tokyo. Washington Post skriver at det amerikanske laget har planlagt å ha med én assistent sammen med de 34 utøverne.

VONDT: Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk en hektisk start på torsdagens 5000 meter. Bilder fra NRK. Vis mer

- De har godkjent assistenten min i alle internasjonale konkurranser siden 2017, men nå har de snudd på grunn av coronaviruset. Det er nye sikkerhetsregler. De får ikke lov til å sende et like stort støtteapparat, men for meg er det avgjørende å ha med en assistent, forklarer Meyers.

Hun sier at hun gjentatte ganger har fått nei fra Den amerikanske paralympiske komité (USOPC) i forsøket på å få moren godkjent som assistent.

Moren, Maria Mayers, er sint:

- Hun har ofret livet sitt for dette. Det er uakseptabelt og hjerteskjærende. Hun er livredd for å reise alene. Hun er så livredd at hun ligger i fosterstilling og rister, sier hun til Washington Post.

Dette er forklaringen

Den amerikanske paralympiske komité sier til Washington Post at de er lei seg for situasjonen, men at de ikke kunne ha med et større støtteapparatet til Tokyo.

- Vi må følge strenge restriksjoner i Tokyo. De tillater oss ikke å ha med noe annet enn essensielt støtteapparat, sier USOPC i en pressemelding til Washington Post.

Familien Meyers hevder at det er feil, og at feilen ligger hos USOPC. Hun håper nå at de kan rette det opp før Paralympics, slik at hun får forsvart gullmedaljene:

- Jeg står opp for saken for å gjøre framtida bedre for paralympere. Jeg håper ingen må oppleve smerten jeg har vært gjennom. Nok er nok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer