Drømmen knust for Henrik Bjørnstad

Det kunne blitt en drømmehelg for Henrik Bjørnstad, men på siste dag kollapset storspillet til golfproffen.

Henrik Bjørnstad gikk de tre første rundene i den prestisjefylte Europatour-turneringen tolv slag under par, og kunne kjempet om en plass helt i toppen på finaledagen.

Det startet bra med birdie og par på de første hullene søndag, men så skjedde det som ødela alt for Oslo-gutten. På det tredje hullet kom helgens andre bogey, og enda verre: På hull tre gikk Bjørnstad på en kjempesmell med trippelbogey.

Raste ned

Han klarte riktignok å ta seg sammen med par på fjerdehullet, men så fulgte enda en bogey. Dermed raste han nedover resultatlisten, og det ble ikke bedre med et nytt katastrofehull på tampen av runden. På hull 17 kom nemlig dagens andre trippelbogey.

Henrik Bjørnstad endte seks slag over par for dagen, og måtte ta til takke med en foreløpig 56. plass da han tuslet av den 18. greenen. Han gikk de fire rundene seks slag under par totalt.

Det var engelske Lee Westwood som vant turneringen - 21 slag under par. Det ble en nervepirrende avslutning, men Westwood holdt hodet kaldt og vant ett slag foran Ernie Els fra Sør-Afrika.

Langt unna målet

Da var det vanskelig å skjule skuffelsen for 24-åringen, som tidligere i helgen snakket om å ta sin første seier på Europatouren i Skottland. Etter lørdagens runde lå han på en meget sterk 7. plass, bare fire slag dårligere enn ledende Lee Westwood.

Hadde han klart å beholde den plasseringen ville han vunnet om lag 1 million kroner, og godt på vei sikret seg europatourkortet for neste sesong.

Nå er han i stedet presset til å gjøre det bra også i de kommende turneringene, og det er ingen drømmesituasjon for Bjørnstad som hadde helt andre planer for denne sesongen.

Målet var å bli blant de 50 beste på Order of Merit, som er statistikken over inntjente penger. Før helgens turnering var han på 112. plass. Skulle han ende der vil det være et tilbakeskritt fra de to foregående sesongene.

I 2001 endte han på 83. plass på Order of Merit, mens fjorårssesongen endte med en 61. plass.

(NTB)

SPILLET KOLLAPSET: Henrik Bjørnstad gikk på en kjempesmell på søndagens runde av Europatour-turneringen.