Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmen lever: - Ville betydd alt

Manchester United er klare for FA-cupens semifinale.

MATCHVINNER: Harry Maguire jublet for det avgjørende målet etter 118 minutter. Foto : NTB scanpix
MATCHVINNER: Harry Maguire jublet for det avgjørende målet etter 118 minutter. Foto : NTB scanpix Vis mer
  • Norwich - Manchester United 1-2 (1-1 etter 90 minutter)

Etter et gjesp av en førsteomgang, tok FA-cupkvartfinalen mellom Norwich og Manchester fyr i etter hvilen.

Odion Ighalo sendte United raskt opp i ledelsen, men Norwich slo tilbake etter at Todd Cantwell dunket inn en et langskudd etter 75 minutter.

MÅLSCORER: Todd Cantwell. Foto: NTB Scanpix
MÅLSCORER: Todd Cantwell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kampen gikk til ekstraomganger, og dit fikk United med seg en stor fordel. For like før slutt fikk Timm Klose det røde kortet.

Det gjorde at ekstraomgangene stort sett handlet om at Manchester United forsøkte å finne hull i et svært kompakt Norwich-lag.

Til tider så de ut som en håndballag, men godt hjulpet av keeper Tim Krul greide de å stå imot.

Helt til det hadde gått 118 minutter. Da sto kaptein Harry Maguire fram og stanget de til semifinalen i FA-cupen.

Det kostet mye, men tittelhåpet lever for Manchester United. De tre andre kvartfinalene (Sheffield United - Arsenal, Leicester - Chelsea og Newcastle - Manchester City) spilles søndag.

- Jeg er alltid fornøyd når jeg bidrar, særlig med et så viktig resultat på tampen av kampen. Å vinne FA-cupen ville betydd alt. Jeg kom til denne klubben for å vinne trofeer, dette er en flott turnering, og forhåpentligvis spiller vi bedre i semifinalen, sier matchvinneren til BBC.

- Det er ikke den beste kampen vi har spilt. Vi hadde ballen mye, men skapte ikke mange nok sjanser. Jeg gjorde det ikke enkelt for spillerne ved å gjøre så mange bytter, sier Solskjær til BBC.

KUNNE PUSTE LETTET UT: Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Foto: NTB Scanpix
KUNNE PUSTE LETTET UT: Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slik var kampen

Alexander Tettey og Norwich er på stå kurs til nedrykk i Premier League, og ville kjempe med nebb og klør for å ta seg videre i FA-cupen.

Uniteds utvalgte sleit med å skape noe offensivt, og stanget og stanget mot Norwich-blokka før pausen.

Kampfakta viste at det hadde vært null skudd på mål, tre cornere og én offside de første 45.

- Det er forferdelig, sier Morten Langli i Viasat-studioet.

Han fortsetter:

I DUELL: Alexander Tettey ofret alt i duell med Manchester United's Fred (right) battle for the ball during the FA Cup quarter final match at Carrow Road, Norwich.
I DUELL: Alexander Tettey ofret alt i duell med Manchester United's Fred (right) battle for the ball during the FA Cup quarter final match at Carrow Road, Norwich. Vis mer

- Det er ekstremt lavt nivå på angrepsspillet til United. Det er nesten ikke til å tro.

Slo tilbake

Manchester United ville nok neppe være bekjent med omgangen selv, og i den andre omgangen gikk de rett i strupen på Norwich.

Bruno hadde et skummelt saksespark, men det var innleide Odion Ighalo som skulle finne veien til nettmaskene først.

Målet kom etter en svært middelmådig inntreden av Norwich-spiller Timm Klose, som sparker ballen feil vei, og ballen endte i beina på nigerianeren. Han var iskald og lobbet ballen bak keeper Tim Krul.

Der og da viste han hvorfor Solskjær ville forlenge låneavtalen.

Tettey nære

United så kanskje bedre ut, men de var på langt nær frikjent. Norwich kjempet seg inn igjen i oppgjøret, og produserte flere sjanser.

Kampen var 73 minutter da Alexander Tettey nordmannen stormet inn i United-boksen på en dødball. Ballen traff nordmannen i hodet og United-keeper Romero var totalt utspilt, men Norwich-spiller Godfrey greide på uforklarlig vis å redde ballen på strek.

Komisk. Merkelig. Og svært uheldig. Men det ble fort glemt da Todd Cantwell serverte en lekker kanonkule noen minutter seinere. Skuddet fra 20 meter suste langs gresset og inn langs stolperota bak en utspilt United-keeper.

Norwich presset fram ekstraomganger, men like før slutt ble Timm Klose vist ut.

United skulle spille ekstraomgangen med en mann ekstra, og selv om det tok tid, greide de å finne veien til nettmaskene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!