Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Drømmen min er mer brennende enn noen gang

Bjarte Myrhols OL-drøm har aldri vært mer inderlig og levende. Siste sjanse for ham kommer trolig i dette EM.

OL-DRØM: Bjarte Myrhol har drømt om OL i mange år. Nå kommer siste sjanse. FOTO: INGAR STORFJELL
OL-DRØM: Bjarte Myrhol har drømt om OL i mange år. Nå kommer siste sjanse. FOTO: INGAR STORFJELL Vis mer

Mesterskapet starter mot Island fredag. Skulle Norge vinne der og så slå Hviterussland i kamp tre, vil det trolig ligge to norske poeng i sekken inn i gruppespillet.

At Norge senker stormakten Kroatia (lørdagskampen) i EM, er det ikke mange som tror.

- Å få være med i et OL har vært min største drøm som håndballspiller gjennom hele karrieren. Den er mer brennende enn noen gang, men vi har jo erfart at det ikke er så lett å komme dit, sier 33-åringen Myrhol til NTB.

Norges kvinnelag har vunnet de to siste OL-titlene.

To åpninger En tiendeplass i EM kan være nok til å gi plass i OL-kvalifiseringen til våren. Dette avhenger av flere forhold - både sluttstilling i fjorårets VM (Norge ikke med), vinner av EM og plasseringene i Polen-mesterskapet.

Myrhol har flest kamper, flest mål og de største merittene i EM-troppen. Strekspilleren deltok i flere av Norges nesten-gjennombrudd.

I 2008-EM på hjemmebane var det bare ørsmå marginer - og kanskje manglende smartness - som stoppet norsk semifinale.

Så ble det tap mot Sverige i kampen om femteplassen. Det gjorde at Norge havnet i en langt mer vrien OL-kval-gruppe enn svenskene.

I VM året etter var det enda verre. Da kastet Norge bort tidenes sjanse ved å gi slipp på 30-28-ledelsen i sluttsekundene mot Polen.

Det endte i 30-31-tap i Zadar. Dermed ble det ikke semifinale, men plasseringskamper i stedet.

Opp - Jeg har snakket mye om at pila har pekt oppover et par års tid. Jeg synes vi har et fryktelig spennende lag. Det er mange, mange spillere jeg spår gode karrierer.

- Men vi er fortsatt unge. Så det blir jo spennende å se hvor mange miner man går på, hvor godt det blir, hvor mye stang inn og ut det blir. Det er mange detaljer som skal stemme for at vi lykkes.

- Island-kampen blir tett og jevn og trolig ikke avgjort med mer enn et par mål, sier Myrhol.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media