Drømmen om VM-poeng knust

Henning Solbergs drøm om å ta VM-poeng i sitt første asfaltløp ble knust av et merkelig dekkvalg lørdag formiddag.

Henning Solbergs drøm om å ta VM-poeng i sitt første asfaltløp ble knust av et merkelig dekkvalg lørdag formiddag.

Etter første dag av Rally Monte Carlo lå Solberg på 11. plass, og var i god posisjon til å plukke flere plasseringer. Men nå er han avhengig av at fem førere foran ham havner i alvorlig trøbbel om han skal ha noen poengmuligheter.

- Dette var helt jævlig. Teamet bestemte at vi skulle kjøre med pigger i dekkene, noe jeg personlig uenig i. Men ettersom jeg ikke har erfaring med dette, måtte jeg bare høre på dem. Det ble helt feil, og det var umulig å kjøre med pigger der oppe, sier storebror Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kartleser Cato Menkerud sier at det ble tre harde prøver.

- Når man kjører med pigger på asfalt er det akkurat som å kjøre med slicks (dekk med lite mønster og uten pigger) på snø. Man sklir ut i hver sving, og slik var det med oss nå. Total bom, sier Menkerud.

Eneste med pigger

Den norske duoen var de eneste som hadde bil skodd med pigger av hele startfeltet som teller 50 biler.

- En klar tabbe, men dekksjefen har allerede kommet bort til meg og sagt unnskyld. Så det er ute av verden nå, sier en deppet Solberg.

MISFORNØYD: Henning Solberg var uenig i teamets dekkvalg, men trodde de visste hva de gjorde.
MISFORNØYD: Henning Solberg var uenig i teamets dekkvalg, men trodde de visste hva de gjorde. Vis mer

Han innså at dekkvalget var helt feil allerede på tur opp til den første prøven i dag morges.

- Rallyet er slutt for min del med tanke på VM-poeng. Jeg klarer ikke åttendeplassen nå etter å ha tapt veldig mye tid. Veldig synd, ettersom jeg lå i en god posisjon etter fredagen, forteller han.

Ni av 18 fartsprøver er gjennomført av Rally Monte Carlo, og 32-åringen er iallfall fornøyd med at han fortsatt er med i rallyet.

- Nå gjelder det å få gjennomført de siste ni fartsprøvene, slik at vi får mer erfaring. Jeg må bare prøve å glemme dette dekktullet fortest mulig, sier Peugeot-føreren som kjører på BF Goodrich-dekk.

Grönholm leder klart

Marcus Grönholm leder rallyet etter halvparten av fartsprøvene er unnagjort. Han har nærmere to minutters forsprang til Henning Solbergs lagkamerat Manfred Stohl, mens finskie Toni Gardemeister er nummer tre, ti sekunder bak Stohl.

Sébastien Loeb kjørte ut på fredagens siste fartsprøve, men teamet har fått fikset bilen. Den regjerende verdensmesteren har kjørt seg opp til sjetteplass, og har bare ett minutt og 18 sekunder opp til Stolhl.

Petter Solberg brøt som kjent på transportsetappen etter fredagens fartsprøver med motorhavari, mens Henning Solberg er nummer 15 - nærmere to og et halvt minutt etter 13. mannen Francois Duval.

Rally Monte Carlo fortsetter med tre fartsprøver lørdag ettermiddag, før det hele avsluttes med seks prøver søndag.

(ANB)

PIGGER: Her er grunnen til at Henning sleit under dagens tre fartsprøver.