Drømmen oppfylt

BRESSANONE (Dagbladet): Her fosser Cecilie Leganger (26) igjennom og gjør det hun har drømt om siden hun var ei lita jente: Å score mål som angriper!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde en drøm om å bli utespiller, en back. Men laget hadde ikke keeper, så jeg ble puttet bak der. Nå fikk jeg på sett og vis drømmen oppfylt. Men jeg skjønner egentlig ikke hva som gikk av meg. Det gikk automatisk, smiler Cecilie Leganger etter å ha scoret Norges siste mål i det som lenge var en skikkelig thriller mot Korea.

- Drømte om mål

Tidligere har hun notert seg for et par straffemål i klubbdrakta, men dette var hennes første scoring for Norge.

- Nå må forbundet sette meg inn på lista over de som har scoret for Norge. De kan sette meg opp som angrepsspiller, flirer Leganger.

- Ville du tatt sjansen om det var uavgjort?

- He, he... Den ville nok sittet lenger inne, ja, Men vet du hva, før kampen hadde jeg en drøm om å gå opp og score i denne kampen.

Sweeper

Fulltrefferen i går var naturligvis overraskende. Men samtidig er det ikke grunn til å falle av stol en om det kommer flere.

Perfeksjonistens nyeste eksperiment er nemlig å opptre som en offensiv sweeper når Norge er i angrep, for å snappe motstandernes kontringer.

Slik vil Leganger ofte kommere i fristende posisjon til å forsøke seg på avslutning.

Slik hun også gjorde i åpningskampen mot Brasil. Men da endte Legangers rush istedet hos motstanderen.

- He, he, jeg er blitt skikkelig mobba for den. Den er blitt spilt i slow motion på videospilleren utallige ganger, Ler Leganger.

Utbyttet av sweeperrollen har gitt blod på tann. Selv om det samtidig også gjør Norge ekstra sårbare for billige kontringsmål.

- Det er spennende å forsøke på noe du ikke har kontroll over. Kanskje driter du deg ut, men om du mestrer det gir det en skikkelig rus. Tenk så deilig han colobianske keeperen må ha følt det da han på stillingen 0- 0 reddet med det saksesparet i fotballandskampen mot England, sier Leganger.

Lover ikke flere

- Og nå lover du flere mål?

- Nei, jeg lover ingen ting. Men det jeg kan si er at det er viktig med spontanitet. Hvis det faller naturlig kan det hende jeg forsøker igjen.

I Tertnes står hun ofte igjen på treningen og skyter på mål. Og som du så på TV i går har hun et brukbart skudd. Selv om Kjersti Grini - som sjøl scoret kampens fineste mål med et spektakulær skudd bak skulderen - kunne ikke dy seg for å slenge en vittig kommentar:

- Man kunne tydelig se at det var en keeper som elga oppover. Jeg synes det råeste var at hun sto inni mål og bestemte seg for å snappe et innspill til streken og fosse oppover, flirer Grini.

Veddemål

Motvillig innrømmer Leganger at hun har et veddemål med en som følger det norske laget. Gårsdagens scoring var litt på veien. Men hun vil ikke avsløre hva hun må gjøre for å vinne veddemålet.

- Jeg kommer nok ikke til å gjennomføre det. Da blir jeg nok hjemsendt, flirer hun.

Kampen e ndte med halleluja-stemning i det norske laget, men lenge var dette en skikkelig slitekamp.

Også for Leganger.

- Jeg var forberedt på at det ville bli mange baklengsmål i dag, og bestemte meg for ikke å la meg frustrere av det.

- Og til slutt endte det jo riktig morsomt. Det er det viktigste, sier Cecilie Leganger.

FØRSTE SCORING: Cecilie Leganger fikk i går gjort det hun har drømt om så lenge: Å score.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer