BYGGMESTEREN: Med svært begrensede ressurser har Bob Bradley har gjort Stabæk til et topplag. Samtidig drømmer amerikaneren om å jobbe på en større arena enn Nadderud stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BYGGMESTEREN: Med svært begrensede ressurser har Bob Bradley har gjort Stabæk til et topplag. Samtidig drømmer amerikaneren om å jobbe på en større arena enn Nadderud stadion. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Drømmen som ledet USAs tidligere landslagssjef til Stabæk

På halvannet år har byggmester Bob Bradley (57) gjort Stabæk til et topplag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BEKKESTUA (Dagbladet): «Ikke gjør det. Du har ingen muligheter der. Klubben er for liten. Laget kommer til å rykke ned igjen.»

Med et intenst blikk og tydelig stemme forteller Bob Bradley hvordan han ble advart mot Stabæk-jobben sist vinter. Da 57-åringen ble presentert som Bærum-klubbens nye trener, var det få som forsto hvorfor USAs tidligere landslagssjef hadde sagt ja til den ressurssvake norske klubben.

Snart halvannet år senere har Bradley for lengst vist seg som det kuppet alle ekspertene omtalte han som. Og nå forklarer mannen fra New Jersey hvordan han endte opp i en sliten brakke på Bekkestua.

Overrasket på ny

Til tross for at Stabæk mistet flere av sine beste spillere etter forrige sesong, som angriperne Franck Boly (13 mål) og Fredrik Brustad (10 mål), har Bradley på kort tid bygget et nytt slagkraftig lag. Før morgendagens møte med Vålerenga ligger Stabæk på en smått utrolig 2. plass i Tippeligaen. Suksessoppskriften forklarer Bradley slik:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn