Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmeomgang for Kristoffersen. Hjelper seg selv og Aksel Lund Svindal

Leder slalåmrennet i Wengen før finaleomgangen.

(Dagbladet): De norske alpinessene har vunnet omtrent som de vil denne sesongen. Aksel Lund Svindal har vært i en egen klasse i fartsdisiplinene med kompisen Kjetil Jansrud som hans nærmeste utfordrer.

I de tekniske disiplinene har Nina Løseth vært glimrende på kvinnesiden og er nr. 4 i verdenscupen sammenlagt. Enda bedre i de tekniske disiplinene har Henrik Kristoffersen vært på herresiden.

«Alpinsportens Mozart» fortsetter å imponere. Etter dagens 1. omgang i slalåmrennet i Weng leder Kristoffersen. 21-åringen kjørte strålende fra startnummer to og banket Stefano Gross med nesten et halvt sekund.

Italienske Giuliano Razzoli innehar 2. plassen før finaleomgangen, 16 hundredeler bak det norske slalåmesset. Verdenscupleder Marcel Hirscher ble utklasset av Kristoffersen og er hele 74 hundredeler bak på 9. plass.

Kristoffersen kan med seier i dag kopiere Finn Christian «Finken» Jagge norske rekord på sju slalåmseire. Det vil være en enorm prestasjon som 21-åring.

Stortalentet fra Rælingen kan også hjelpe både seg selv og ikke minst Aksel Lund Svindal i kampen mot Hirscher i verdenscupen sammenlagt. Lund Svindal tok over den gule trøya i går og kan holde Hirscher bak seg om østerrikeren svikter også i finaleomgangen i Wengen.

Sebastian Foss Solevåg kjørte brukbart og er nr. 11, 1,02 sekunder bak landsmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media