Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM

Drømmeopplegg på gang for Norge - Danmark i alvorlig trøbbel

Danmark må slå tittelforsvarer Frankrike for å gå videre i håndball-VM. Norge kan få en solid luke til konkurrentene allerede før hovedrunden starter.

STERK ÅPNING: Norge møter i dag Angola. Tidligere i mesterskapet har Thorir Hergeirsson og Heidi Løke vunnet to av to i gruppespillet. Foto: NTB/Scanpix
STERK ÅPNING: Norge møter i dag Angola. Tidligere i mesterskapet har Thorir Hergeirsson og Heidi Løke vunnet to av to i gruppespillet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det meste tyder på at det norske laget går videre fra gruppespillet etter fem seirer. Både mot Angola torsdag og Nederland fredag er Norge storfavoritt.

Inn i hovedrunden tar lagene med seg poeng og mål fra kamper mot de tre beste i sin gruppe. Norge spiller i A-puljen og starter trolig hovedrunden med fire poeng i ryggen.

- Vi gjør bare det vi kan og tar med oss så mange poeng som mulig. Får vi litt hjelp av de andre lagene, er det bra, sier Heidi Løke til NTB.

I B-puljen er det langt mer uvisst. Sør-Korea er allerede kvalifisert for neste fase i VM. Frankrike, Tyskland eller Danmark tar de to siste plassene. Dette blir avgjort etter kamper fredag.

Danskene står i stor fare for å bli slått ut. Frankrike vant EM i fjor og VM året før og er i ferd med å få litt fart på beina i Japan-mesterskapet.

De to beste fra hver hovedrunde-gruppe får plass i semifinalen. Er Norge heldig, kan laget ha en luke på to poeng ned til fire lag når hovedrunden starter.

Da lukter det norsk semifinale.

Danmark hadde et elendig EM i fjor med åttendeplass. Ikke siden 2013 har danskene fått medalje i et kvinnemesterskap. Må laget reise tidlig hjem fra Japan, får trolig ikke landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen fortsette.

Danmark har tatt tolv medaljer i OL, VM og EM siden 1993.