Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmepasning fikk eksperten til å hylle Barca-stjerna: «Herregud. Neymar er bare for vill. Wow!»

Se video av kunststykket!

(Dagbladet): Når det snakkes og skrives om verdens beste fotballspillere, er det Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som stort sett blir dratt fram i diskusjonen. Andre stjernespillere som Luis Suarez og Neymar kommer gjerne i andre rekke, men det spørs om ikke det blir en forandring på det i nær fremtid.

For brasilianske Neymar har nok aldri vært bedre enn han er nå. I gårsdagens 4-0-seier mot Real Betis viste angriperen hvilke kvaliteter han besitter. Og han er ikke redd for å bruke dem.

Først spilte han Lionel Messi nydelig fram slik at sistnevnte scoret i sin 500. kamp for katalanerne. Men det var pasningen før scoringen til Luis Suárez som fikk eksperter til å måpe.

Neymar fikk ballen fra uruguayaneren på ti meter, og kunne gjort som de fleste fotballspillere ville gjort, slått den tilbake med innsiden av foten. Neymar gjorde det i stedet litt vanskeligere, da han snudde seg 180 grader i det han fikk ballen, og hælflikket kula mellom to forsvarere og gjennom til Suárez (se video øverst i saken).

Wow Et kunststykke av en pasning, noe som fikk La Liga-ekspert Petter Veland til å utbryte følgende på Twitter:

«Herregud. Neymar er bare -for- vill. Den målgivende pasningen til Suárez på 4-0 er det Guti-/Sergi Roberto-klasse på. Wow!», skrev La Liga-ekspert Petter Veland på Twitter.

- Du får inntrykk av at det han gjør der er det bare han som er i stand til å gjøre i en slik setting. Det er mange spillere som har de tekniske ferdighetene til å gjøre det, men få som har den selvtilliten og kroppsbeherskelsen, og fotballhodet nok til å gjøre det med så mange motspillere rundt seg. Det er topp tre målgivende pasninger i La Liga på denne siden av milleniumet, sier Petter Veland til Dagbladet.

I løpet av kampen hadde Neymar også et mottak som liknet veldig på det magiske mottaket han viste fram mot Roma tidligere i sesongen.

At Neymar er en leken spiller er hevet over enhver tvil, og Petter Veland tenker på Ronaldinho når han ser Neymar spille ut sitt register på gressmatta.

- 50 meter og ballen ligger tilnærmet død. Jeg hadde sikkert brukket ankelen om jeg hadde prøvd på det nedtaket. Han har et voldsomt register. Så bruker han registeret på en fin måte. Han har vokst veldig etter at han kom til Barcelona, sier Veland, som mener at brasilianeren bruker artisteriet mer fornuftig enn han gjorde da han spilte i Santos.

- Har Neymar vært bedre enn han er nå?

- Nei. Han er så god som han aldri har vært. Og han kommer til å bli bedre. Han har mye å gå på. Når duellen mellom Messi og Ronaldo er over, da vil det være Neymar som er den aller største, sier Veland, som tror Neymar har 10-12 gode år foran seg.

- Vanskelig Barcelona har hatt et veldig godt år, med en angrepstrio i Suárez, Messi og Neymar som scorer som aldri før. Lionel Messi tror det vil bli vanskelig å kopiere suksessen.

- Det er vanskelig å bli bedre enn det vi har vært i 2015, men vi vil forsøke. Vi har en stall med mye vilje og spillere som ønsker å oppnå spesielle ting, sier Lionel Messi til Moviestar, gjengitt av Marca.

Barcelona topper La Liga foran Atlético Madrid på målforskjell med én kamp mindre spilt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media