Drømmer om 40 perfekte avtrekk

Møt OL-håpet Gyda Ellefsplass Olssen.

(Dagbladet.no): OL I BEIJING - 14 DAGER IGJEN ...

I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Gyda Ellefsplass Olssen (29), skyting

- Hva er din målsetning for OL?

- Målet mitt er finaleplass, det vil si topp åtte, i minst en øvelse. Sjansene mine er like gode i begge øvelser, og jeg håper på finaleplass i begge, men vil si meg godt fornøyd med en. Klarer jeg å få til 40 perfekte avtrekk, så har jeg gjort jobben min. Formen nå er veldig bra, jeg er så godt forberedt som jeg kan få blitt.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?- Jeg vil ikke engasjere meg i annet enn idrett under OL. Da er det bare prestasjonen som får fokus. Men jeg er ellers opptatt av politikk og disse temaene her. Jeg har lest mye om forholdene i Kina.

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?
- Det må bli da jeg ble europamester i 2003. Jeg husker at det var veldig deilig, for jeg var ikke forberedt på at det skulle skje. Det ble mitt internasjonale gjennombrudd. Siden har jeg hatt mange opp- og nedturer.

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?- Jeg husker helst de gode tingene, det gjelder å finne motivasjon, vet du. I 2005 gjennomførte jeg et begredelig EM, og det er kjedelig å prestere dårlig når det er store mesterskap. Men spesielt pinlige minner? Hmm. Jo! Under NM i fjor løsnet forsiktet da jeg ledet med mange poeng. Jeg mistet tittelen på dette, det var utrolig amatørmessig å ikke skru til skikkelig.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg jobber jo da, så jeg får ikke tid til så mye annet enn trening. Kanskje kan jeg si at den fysiske treningen, som ski og den slags, er hobbyen min. Ellers så leser jeg mye bøker når jeg er på tur. Akkurat nå går det i Jane Austen.

- Hvem er ditt forbilde?- Sonja Pfeilschifter. I mine øyne er hun verdens beste skytter, uansett kjønn. Men det er ikke dermed sagt at hun vinner OL-gull, for dette er en veldig mental idrett.

SKYTEGLAD TRIO: Gyda Ellefsplass Olssen poserer her sammen med Ingrid Stubsjøen (som ikke kom til OL til tross for at hun ble innstilt av forbundet) og Kristina Vestveit (som skal til Beijing). Foto: NORGES SKYTTERFORBUND
SKYTEGLAD TRIO: Gyda Ellefsplass Olssen poserer her sammen med Ingrid Stubsjøen (som ikke kom til OL til tross for at hun ble innstilt av forbundet) og Kristina Vestveit (som skal til Beijing). Foto: NORGES SKYTTERFORBUND Vis mer
Drømmer om 40 perfekte avtrekk
HUSKER GODT FØRSTE EM-GULL: Gyda Ellefsplass Olssen husker at det var veldig deilig å vinne det første internasjonale trofeet.