Drømmer om å bli hyttevert

Bjørn Dæhlie har ingen planer om å hvile seg på sin 24-millionersformue når han legger opp som aktiv. - I framtida kunne jeg godt tenke meg å være en slags vert, og drive med kurs og konferanser på en av hyttene mine, sier skikongen.

Dæhlie har, blant mange andre ting, investert penger i to prakthytter i henholdsvis Kvitfjell og Trysil.

I går skrev Dagbladet om Vegard Ulvangs suksess etter endt skikarriere. I likhet med sin gamle konkurrent og tur-kamerat har Dæhlie gjort strategiske og framtidsrettede investeringer for å sikre seg en ny karriere når han legger opp. De mye omtalte luksushyttene kan altså bli Dæhlies nye arbeidsplass om noen år.

Langsiktig

- Jeg gleder meg til å utvikle dette hyttekonseptet med kurs og konferanser, sier Dæhlie til Dagbladet.

Tidligere har Dæhlie uttalt at han gjerne vil bruke tida etter endt karriere til å jobbe med sin kleskolleksjon, som han har etablert gjennom firmaet Bona Ratio AS. I fjor omsatte de sportsklær for drøye 13 millioner kroner.

I tillegg til klær og hytteeiendommer har Dæhlie også satset penger på finansmarkedet.

- Jeg har en del passive investeringer i aksjefond, i tillegg til en del direkte enkeltinvesteringer i ulike selskaper, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet.

Nannestad-ekspressen har en enkel filosofi på sin forretningsdrift.

- Jeg tenker langsiktig. Det er lov å håpe på at historien om store konjunktursvingninger på børsen gjentar seg, for jeg har kjøpt de fleste av aksjene mine mens kursene var rimelig høye, sier han sjølironisk.

Regnskapene viser også at Dæhlies egne investeringsselskaper gikk med tap i 1998. (Se grafikk)

Tenker ikke penger

Dæhlie er redd for å bli framstilt som en kapitalist, og har tidligere uttalt at han vil slutte med alle forretningene hvis folk begynner å se på ham som noe annet enn skiløper.

- Jeg tenker for å være ærlig ganske lite på dette. Jeg er ingen investor som løper rundt og er aktiv hele tida. Jeg har ikke solgt en eneste aksje i de selskapene jeg investerte i for et drøyt år siden, sier han alvorlig.

For fortsatt bruker Bjørn Dæhlie det meste av tida si på trening. Fokuset er rettet mot kampen mot klokka og konkurrentene.

Med en privat formue på nærmere 25 millioner på toppen av alle forretningsprosjektene, har han da heller ingen grunn til å gå rundt og engste seg for framtida.

<B>SKI-PENSJONIST: Bjørn Dæhlie har tre vintre igjen av den aktive karrieren. Men han akter ikke å pensjonere seg etterpå.