- Drømmer om å bli mamma

300 000 kroner har Kari Traa tjent på kulekjøringen denne vinteren. Nå drømmer hun om sommer og fallskjermhopping, og at hun en gang skal bli mamma.

- Jeg har truffet mannen i mitt liv, og har lyst til å stifte familie. Først tenkte jeg at det kunne vært gøy å være bestemor. Da må jeg jo først bli mamma, sier verdens beste kulekjører til Dagbladet.

I nesten et år har Kari Traa bodd sammen med Bjørn Peder Ølstad i Oslo. Skjønt bodd - Kari har vært på reisefot nesten hele tida: I Finland, Italia, Canada, USA, Korea, Japan, Tsjekkia, Sveits og Frankrike. Da vinterkulda var som hardest her hjemme, tok hun en snartur til Hawai.

- Jeg vant verdenscupen sammenlagt, og fikk fem seirer på 14 verdenscuprenn. For det har jeg fått 176000 kroner i premiepenger, i tillegg vanker det vel rundt 100000 fra skifabrikanten, sier Kari.

Satser på Torino-OL

I går ble hun suveren norgesmester i kulekjøring på Tryvann i Oslo. I finalen kjørte hun helt perfekt, og avsluttet med baklengs volt med kryssede ski - en såkalt Iron Cross.

- I vinter har jeg hatt ett nytt hopp, til neste sesong skal jeg trene inn to til. Planen er å holde det gående til over Torino-OL 2006, men ikke for enhver pris. Nå ser jeg fram til å sy litt, sysle med gamle ting og komme til Voss og være tante, sier Kari.

Snart skal hun også ut på en butikkrunde med kleskolleksjonen sin - og hoppe fallskjerm.

- Jeg har bare jenteklær og stillongser, fra åtte til 60 år. Litt over 100 butikk-kjeder landet rundt skal selge klærne mine. Fallskjermhoppingen er en annen spennende utfordring. Jeg har vært med i to NM før, og ser fram til å kaste meg ut i det igjen, sier Kari.

Kulest i verden

Fansen mener at hun er kulest i verden. Talentet for kulekjøring er hun født med. De seinere åra er hun også blitt treningsivrig.

- Drømmeløpet kommer jeg aldri til å kjøre. Hele tida er det ting å forbedre: spenst, utholdenhet, fart, take-off, høyde på hoppet, utførelse, vanskelighetsgrad. Midt på 1990-tallet hadde jeg lyst til å slutte, men fortsatte fordi det var så mye å gå på. Sånn er det nå også, sier Kari.

I verdenscupen synes hun bakkene er for flate, og farligere enn nødvendig for utøverne.

- Særlig i Japan er det flate bakker. Det er lettere for publikum, men mye verre for oss utøvere. For beina og ryggen er det mye mer behagelig å lande i bratthenget enn på flatmark. Det bør også arrangørene merke seg, sier Kari.

Tidoblet

I tillegg til brattere bakker kan hun også godt tenke seg tøffere konkurranse internasjonalt.

- Fortsatt er det mange som ikke tør stille opp av frykt for å drite seg ut. I Norge skyter rekrutteringen i været. For noen få år siden var det bare 20- 30 løpere i NM. Nå er tallet tidoblet, sier Kari Traa til Dagbladet.

ALLTID BLID: I går tok Kari Traa seg tid til å bli norsk mester på Tryvann i Oslo. Snart er det fallskjermhopping som gjelder for Vosse-jenta. Så har hun lyst til å stifte famile. - Jeg har truffet mannen i mitt liv, sier Kari til Dagbladet.