Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Drømmer om å bli skiflyger

RAMSAU (Dagbladet): I dag kommer Bjarte Engen Vik hjem til Norge med en ny tittel: VM-konge. - Men jeg er fortsatt den samme gutten. Selv to gull og én sølvmedalje får meg ikke til å ta av, sier Bjarte Engen Vik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor vant han både dobbelt OL-gull og verdenscupen. I vinter har han fortsatt suksessen. Neste år vurderer Bjarte å prioritere skolegang og utdannelse. Samboer Eva Leistad vil han skal fortsette.

Skiflyging

Fortsatt har han ting ugjort som skiløper. Blant annet har Bjarte ennå til gode å hoppe skiflyging. Neste vinter har han tre forskjellige muligheter til 200-metershopp: I Vikersund (VM), Kulm og Planica.

200000 kroner

VM-innsatsen hans innbrakte rundt 200000 kroner i forskjellige bonuser. For kombinertsporten var VM-suksessen verd det mangedobbelte.

- Innsatsen til Bjarte og resten av gjengen, har gjort at folk er blitt tent på kombinert. Nå gjelder det å utnytte situasjonen, og samtidig skape nye stjerner rundt i landet, sier landslagssjef Jan Erik Aalbu.

Han har aldri opplevd en roligere og mer iskald konkurransemann enn Bjarte Engen Vik.

Fullklaff

Selv var gullvinnneren fra Bardufoss 100 prosent fornøyd, både med 96-metershoppet og langrennet.

- Hoppet var fullklaff, og den starten jeg håpet på. I langrennet var jeg mest redd for å falle. Allerede etter den første runden skjønte at det ville gå veien, sier Bjarte.

Etter det lynraske gull-løpet, ble han hyllet av en samlet skiverden.

- Bjarte er kongen, sier den japanske bronsevinneren Kenji Ogiwara.

- Han er en vinner, både med hodet og beina, sier skipresident Jan Jensen.

Til helga jakter kombinertkongen nye triumfer i Lahti.