Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om å få med gutta til OL

- Vi lærer mye av dem, sier Gro Hammerseng.

• Dagbladet.no følger Norge - Slovenia direkte klokka 20.15.

STAVANGER (Dagbladet.no): De norske håndballjentene fulgte i går kveld den høydramatiske uavgjortkampen til EM-gutta fra tribunen. Om et halvt år setter de seg kanskje på flyet sammen for å spille i OL.

Jentene er allerede klare, og gutta har en unik mulighet til å sikre seg en tur til Beijing.

- Det hadde vært som en drøm hvis de hadde klart det. Da hadde det vært norske håndballkamper på tv hver dag, sier Marit Breivik til Dagbladet.no.

- OL er det største

Hun har samlet jentene i Stavanger for å evaluere verdensmesterskapet i Frankrike, hvor Norge tok sølv.

Også Gro Hammerseng krysser fingrene for at gutta skal sikre seg en plassering i EM som vil gi dem mulighet til å spille OL-kvalik seinere i år.

- Jeg har aldri spilt i OL før, men det er jo det største en idrettsutøver kan oppleve. Det hadde vært ekstra morsomt hvis gutta også ble med, sier landslagskapteinen til Dagbladet.no.

TRIBUNEFEBER: Det kokte på både gulvet og tribunene da Norge spilte uavgjort mot Polen. Gro Hammerseng, Tonje Nøstvold og de andre håndballjentene koste seg. Foto: BJØRN LANGSEM
TRIBUNEFEBER: Det kokte på både gulvet og tribunene da Norge spilte uavgjort mot Polen. Gro Hammerseng, Tonje Nøstvold og de andre håndballjentene koste seg. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Gunnar Pettersens menn har en unik sjanse til å sikre seg en OL-billett, men veien dit er likevel ikke enkel.

Den raskeste måten å komme seg til lekene på er å vinne EM, eller komme på 2. plass bak Tyskland - for de kvalifiserte seg da de vant VM i fjor.

Slik er veien til OL

Men også en svakere plassering enn dette kan gi gutta sjansen til å spille kvalifisering til OL.

Polen, Danmark, Frankrike, Spania, Russland og Kroatia er allerede sikret en plass i kvalifiseringen. For at Norge skal få sjansen til det samme, må gutta bli det beste eller nest beste laget etter disse lagene.

Siden russerne er slått ut betyr dette at det kan holde å komme på 8. plass - dersom alle de nevnte lagene er foran Norge.

Da vil de norske gutta i så fall havne i ei kvalikgruppe med Polen, Spania og Argentina - og tre av lagene få OL-plass.

Vil være inspirerende

image: Drømmer om å få med gutta til OL

Marit Breivik tror begge lagene vil kunne dra stor nytte av hverandre i de olympiske leker.

- Med tanke på ressursbruk, videoanalyse og håndballfaglige samtaler, vil dette garantert være en fordel. Det er godt å ha med flest mulige kollegaer du kan tenke høyt med, sier hun.

Minst like viktig er den inspirasjonen de to lagene kan gi hverandre.

- Utøverne har godt av å ha kontakt med hverandre og av å se hverandre spille. Dette er noe de ikke har så mye tid til ellers i sesongen, sier Breivik.

Da Norge spilte i VM i fjor tok Gro Hammerseng og Katja Nyberg turen til Kiel for å se på gutta. Hun gleder seg stort over at de nå spiller så godt i mesterskapet på hjemmebane.

Playmakeren ser ikke bare på kampene som underholdning, men bruker dem også som lærdom.

- Gutta har en del fysiske forutsetninger som ikke vi har, men det er spennende å for eksempel se hvordan de bygger opp angrep og står i forsvar. Vi kan også lære av tekniske ting de gjør.

SER OG LÆRER: Gro Hammerseng forteller at de kan lære mye av gutta.
SPENT: Gro Hammerseng fulgte spent med i Stavanger Idrettshall i går kveld.
SANG FOR GUTTA: Marit Breivik har sunget nasjonalsangen mange hundre ganger før kampene med dammelandslaget. I går kveld sang hun den sammen med Anette Hovind Johansen og Else-Marthe Sørlie Lybekk fra tribunen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media