- Drømmer om å føle like mye press som Northug

Tom Hilde håper på «sinnssykt mye nerver» på bommen i dag.

SIKTER MOT MÅNEN: Tom Hilde håper på enormt trøkk fra publikum når hopperne starter sitt VM i Midtstubakken i dag.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN
SIKTER MOT MÅNEN: Tom Hilde håper på enormt trøkk fra publikum når hopperne starter sitt VM i Midtstubakken i dag.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL SANNUM LAUTENVis mer

Følg normalbakkerennet direkte i hoppstudio fra kl. 15!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Jeg drømmer om å ha like mye press på meg som Marit Bjørgen og Petter Northug, sier Tom Hilde før hopperne skal ut i sin første konkurranse i Holmenkollen.

For Hilde er ikke press en vanskelig ting - det er noe som hjelper ham å prestere.

- Det går på at jeg har lyst til å bli en Roar Ljøkelsøy-type som er i toppen år etter år, og har press på seg i hvert eneste mesterskap. Det er den store drømmen min og har alltid vært det, å være stabil i toppen i mange år, sier han til Dagbladet.

- Jeg har jo den filosofien at dersom du er i topp ti i renn etter renn, så kommer pallplasseringene av seg selv. Nå har jeg tolv topp-ti-plasseringer på rad, så det lover godt for dette mesterskapet. I framtida vil jeg at jeg skal være like stor favoritt som Petter og Marit, at folk virkelig har tro på meg, og nesten forventer medaljer, sier Hilde.

- Handler det om press utenfra, eller din egen trygghet?

- Det er mest for min egen del. Jeg er veldig dårlig til å snu ting, så når jeg presterer godt så pleier det å vare helt til motgangen kommer, og da sliter jeg med å snu den. Det er mye bedre å være på en god bølge.

Elsker nerver
Tom Hilde har vært den beste norske hopperen hittil i år, og må være innstilt på at det har han folk har de største forventningene til i dag.

Asker-gutten koser seg med det.

- Jeg håper det kommer til å bli helt sinnssykt med nerver, og at er det stappa nede på sletta og mye bråk, er det det aller morsomste. Da kjennes det så godt ut når du klarer å takle de nervene også, sier Hilde.

- Når kommer de nervene for deg?

- De kommer når jeg er på toppen før hoppet. Natta før sover jeg godt.

Feilene unnagjort
I går gjorde Tom Hilde et godt treningshopp, og et mindre godt kvalifiseringshopp. Omtrent etter planen.

- Det er godt å få unna noen feil i kvalifiseringshoppet. Kjedelige, hopptekniske feil som jeg ikke gidder å gå inn på, sier Hilde.

- Hva er forventningene dine til rennet?

- Jeg forventer at jeg gjør det jeg kan, og hvis jeg har gjort alt og ikke angrer på noe, er jeg fornøyd. Legger jeg meg i morgen og tenker «faen» på grunn av noe jeg ikke har gjort riktig, vil jeg bli skuffa, men ikke hvis jeg konkurrerer godt - uansett om det blir førsteplass eller niendeplass, sier Hilde, som har en rolig oppladning i dag.

- Det blir mest mulig avslapning, vi skal se litt på video og flikke litt på hoppdressene, men så handler det om å slappe av, sier han.