MÅLMASKIN: Antonio Granados (88) banket inn 31 mål på tre innledende kamper i Norway Cup. Mot Grei 2 ble det med dette ene målet. Men 13-åringen garanterer at det er mer nettsus i vente.Foto: Jørgen B. Hoff/Dagbladet
MÅLMASKIN: Antonio Granados (88) banket inn 31 mål på tre innledende kamper i Norway Cup. Mot Grei 2 ble det med dette ene målet. Men 13-åringen garanterer at det er mer nettsus i vente.Foto: Jørgen B. Hoff/DagbladetVis mer

Drømmer om å følge i Chicharitos fotspor

Men først skal Antonio (13) og Chivas ta med seg skandinavisk trippel tilbake til Mexico.

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): 1/32-finale klasse C: C.D. Guadalajara - Grei 2 5-0.

Neste helg er ventetida omsider over for anglofile fotballelskere når en ny Premier League-sesong sparkes i gang.

Det blir en sesong som kommer til å by på gjensyn med mange gamle, kjente ansikter etter relativt laber aktivitet på overgangsmarkedet fra de fleste klubber med unntak av Manchester City. Likevel er det noen spennende nye navn, som kan komme til å sette farge på engelsk fotball, som Javier «Chicharito» Hernandez.

Hernandez kommer fra Club Deportivo Guadalajara, som kanskje er bedre kjent under sitt kallenavn «Chivas» (geitene).

Landslagsframtid
Klubben, som er en av få toppklubber som utelukkende benytter av hjemlige spillere, er kjent for sin omfattende satsing på unge spillere - en satsing som drives etter prinsipper man kan kjenne igjen fra europeiske toppklubber ledende på spillerutvikling.

Kanskje får man se deler av Mexicos landslagsframtid på Ekebergsletta denne uka. Chivas sitt 14-årslag har iallfall vist klasse under Norway Cup så langt.

FORBILDET: Javier Hernandez har i løpet av kort tid blitt Mexicos store fotballhelt. Manchester United-spissen er en kilde til inspirasjon for de unge spillerne i gamleklubben Guadalajara.Foto: SCANPIX
FORBILDET: Javier Hernandez har i løpet av kort tid blitt Mexicos store fotballhelt. Manchester United-spissen er en kilde til inspirasjon for de unge spillerne i gamleklubben Guadalajara.Foto: SCANPIX Vis mer

Og kanskje kan en høyreist 13-åring fra Manzanillo være den som på sikt kan tar opp arven etter den nye nasjonalhelten Chicharito. Antonio Granados har nemlig vært et mareritt for keeperne som har vært så uheldige å møte Chivas så langt i årets turnering:

32 mål på fire kamper
32 mål på fire kamper viser fasiten så langt, men bare ett av dem kom i første sluttspillkamp mot Grei 2 da han brøytet seg vei mellom to forsvarsspillere og kranglet ballen forbi keeper.

- Jeg sparte scoringene til seinere i finalespillet, spøker han etter at avansementet var sikret med 5-0 - en beskjeden målfangst sammenlignet med de tre puljekampene.

Da ble det 13-1 mot Vaaler, 15-0 mot Åsane 2 og 12-0 mot Abildsø. Utfordringene sto med andre ord ikke i kø innledningsvis for et mannskap hvor fem av 18 allerede har fått prøve seg på aldersbestemt landslagsfotball for Mexico - deriblant Granados.

Trippeldrøm
Han mener at det bare er til Chivas sin fordel at de møter mer jevnbyrdig motstand jo lengre ut i turneringen de kommer.

- Motstanden blir hardere og hardere, og det blir tyngre og tyngre å score mål. Samtidig er det helt klart godt å møte bedre motstand. Det gjør oss mer skjerpet, og vi blir som regel bedre og bedre utover i turneringene, sier Granados til Dagbladet.

1996-årgangen til Chivas burde vite hva de snakker om. De har nemlig allerede vunnet både Dana Cup og Gothia Cup tidligere i sommer. Nå er de på jakt etter en skandinavisk cuptrippel det står respekt av:

AMBISIØS: Antonio Granados håper å kunne følge i fotsporene til Javier Hernandez og sier uten å nøle at han skal bli landslagsspiler for Mexico på seniornivå.Foto: Jørgen B. Hoff/Dagbladet
AMBISIØS: Antonio Granados håper å kunne følge i fotsporene til Javier Hernandez og sier uten å nøle at han skal bli landslagsspiler for Mexico på seniornivå.Foto: Jørgen B. Hoff/Dagbladet Vis mer

- Det er definitivt en ekstra motivasjon for oss at vi kan bli det første Chivas-laget som kommer hjem til Mexico med seier i Gothia Cup, Dana Cup og Norway Cup, understreker Granados, som sammen med lagkameratene har vært borte hjemmefra i tre uker nå.

- Vil på landslaget
Om han skulle klare å realisere egne ambisjoner, kan det definitivt bli flere døgn på reisefot for den målbevisste og målfarlige 13-åringen.

- Min store ambisjon er helt klart å komme på landslaget, sier spissen, som beskriver seg selv som spiller på følgende måte:

- Styrkene mine er at jeg er høyden og fysikken min. Dessuten er jeg rask og god på hodet. Tidligere hadde jeg problemer med å treffe mål, men det er noe jeg har terpet mye på. Jeg kan skyte med begge bein, men ser på høyrefoten som den beste.

En ganske så komplett spisstype med andre ord, som har en drøm om å følge i fotsporene til tidligere Chivas-spillere som PSV-duoen Carlos Salcido og Francisco Javier Rodríguez, Arsenals Carlos Vela og ikke minst Javier Hernandez, som har blitt en snakkis etter et godt VM-sluttspill.

- Han er den beste spilleren i Mexico. En spiller med stort potensial. Jeg ønsker ham hell og lykke i Europa. Min drøm er at jeg kan reise ut etter ham, sier Granados til Dagbladet.

TURNERINGSFAVORITTER: Chivas har feid all motstand til side på sin vei til 1/16-finale i Norway Cup.Foto: Jørgen B. Hoff/Dagbladet
TURNERINGSFAVORITTER: Chivas har feid all motstand til side på sin vei til 1/16-finale i Norway Cup.Foto: Jørgen B. Hoff/Dagbladet Vis mer