Drømmer om å kopiere finaletriumfen

Kari Mette senket Russland i fjor.

• Dagbladet.no følger VM-finalen mellom Norge og Russland direkte klokka 16.30.

PARIS (Dagbladet.no): Om noen timer er det nøyaktig ett år siden Kari Mette Johansen sto helt utslitt i Stockholm med en gullmedalje rundt halsen.

Hun hadde spilt sitt livs kamp og scoret ni mål i EM-finalen mot Russland.

I ettermiddag møtes de to lagene igjen. Denne gangen står det om VM-gullet.

- Jeg kan nesten ikke tenke på den kampen nå, sier Kari Mette til Dagbladet.no.

Annerledes Norge

Finalebilletten er sikret etter den dramatiske semifinalen mot Tyskland, og hun er sliten. Men ikke så sliten som hun var etter fjorårets EM-finale.

- Jeg er litt tom nå. Både tom for krefter og tom i hodet, sa hun etter gullbragden.

AVGJØRES: Kari Mette Johansen slår av en prat med Ragnhild Aamodt under VM-kampen mot Frankrike. I dag er det endelig duket for finale mot Russland. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
AVGJØRES: Kari Mette Johansen slår av en prat med Ragnhild Aamodt under VM-kampen mot Frankrike. I dag er det endelig duket for finale mot Russland. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Når hun nå skal inn i en ny finaleduell med Russland, prøver hun å tenke minst mulig på fjorårets finale. For dette er en helt ny kamp, og Norges lag er ganske ulikt.

I fjor forlot Gro Hammerseng tidlig banen med skade, Katja Nyberg satt på tribunen og Gøril Snorroeggen så hele kampen fra innbytterbenken.

Disse tre spillerne har vært veldig sentrale i årets mesterskap.

Drømmescenariet

Kari Mette Johansen har vært stabilt god hele mesterskapet, og glimtet til innimellom. Makskampen er kanskje spart til finalen.

Det går selvfølgelig ikke an å forlange at hun skal spille som i fjor og score på ni av ni skudd og kontre de russiske jentene halvt i hjel. Men det er lov til å drømme. Det gjør også Kari Mette.

- Jeg har jo lyst til å gjøre det igjen. Det vil alltid være drømmescenariet, sier hun til Dagbladet.no før lysene slukkes i Palais Omnisport.

I ettermiddag slås de på igjen, og 14 000 tilskuere vil følge spent med på det som helt sikkert blir en spennende og dramatisk finale.

Drømmer om å kopiere finaletriumfen

De norske jentene har et etterlengtet VM-gull i blikket.

Og rundt halsen klokka 18?

PS! Kari Aalvik Grimsbø og Linn Jørum Sulland ser ettermiddagens finale fra tribunen.

• Her kan du lese alt om gårsdagens semifinaletriumf

Drømmer om å kopiere finaletriumfen