Drømmer om å møte Maradona

Lørdag møter Solskjærs United argenstinske Boca Juniors - og kanskje helten Maradona.

Kristiansunderen scoret i treningskampene mot Parma (3-0) og Århus (5-0), og han har fått svært gode kritikker fra manager Alex Ferguson. Men selv er han ikke helt fornøyd.

- Jeg har forberedt meg godt til sesongen og løpt mye. Men jeg er ikke helt fornøyd med meg selv. Jeg er i fysisk god form, men det er flere småting som må rettes på, sier Ole Gunnar Solskjær dagen før kampen mot Boca Juniors.

Det er ventet 60.000 tilskuere til kampen, som er Uniteds eneste treningskamp på Old Trafford. Inntektene fra det hele går til FNs barnefond UNICEF, som Solskjær er ambassadør for.

- Jeg har vært på treningsleir med United i Kina og Thailand og sett hvor grusomt små barn kan ha det. Jeg har også sett hvilket fantastisk arbeid UNICEF gjør for barna, og det er flott at vi fotballspillere kan være med og bidra, sier Solskjær.

Møter Maradona?

Det har gått rykter om at Diego Maradona vil ikle seg fotballdrakt for argentinske Boca Juniors lørdag.

- Jeg vet ikke om det stemmer, men det hadde vært fantastisk å møte ham. Maradona er helt klart verdens beste fotballspiller gjennom tidene, og min store helt, sier Solskjær.

Det vil i så fall bli Maradonas første kamp mot en norsk fotballspiller siden 1985, da Norge slo Argentina 1-0 på Ullevaal etter scoring av Kjetil Osvold.

Manchester United har drevet veldedighetsarbeid for FNs barneorganisasjon UNICEF siden 1999. Solskjær har sammen med stjerner som David Beckham og Ryan Giggs vært en av de store pådriverne bak prosjektet.

- Jeg har selv en liten sønn, og ingenting er viktigere enn å ta hånd om barna, sier Solskjær.

UNICEF-ambassadøren og hans firma Solution har gått enda et steg for å skaffe penger til barnefondet. Foran årets sesong har de kjøpt en egen VIP-boks på Old Trafford, som skal leies ut. Alle pengene fra kampen mot Boca Juniors går til UNICEF.

- Vi har fått inn 50.000 kroner til denne kampen. Helt fantastisk, sier Solskjær.

Nakken bra igjen

Solskjær og resten av United-spillerne har de siste dagene trent hjemme i Manchester. Det har vært godt å roe litt ned hjemme etter Norway Cup - der Solskjær var kaptein i kampen mot Vålerenga.

Solskjær pådro seg en stiv nakke under norgesoppholdet, og spilte ikke i den første kampen mot Ajax sist fredag. Nå er han helt bra.

- Det var ikke noe alvorlig i det hele tatt. Jeg spilte allerede søndag, og var helt bra tirsdag, sier Ole Gunnar Solskjær.

Boca Juniors-kampen blir spesiell for Juan Sebastian Veron, som møter sitt gamle lag. Det er også en viktig kamp for David Beckham og Rio Ferdinand, som har fått beskjed av Alex Ferguson om at de må vise seg fram i denne kampen for å få spille mesterligakvalik mot ungarske Zalaegerszeg onsdag og serieåpningen mot West Bromwich neste lørdag.

PS! Rundt 15.000 fans (!) møtte opp da United inviterte til åpen trening på Old Trafford torsdag. Klubben ønsker å styrke båndene til sine supportere og satser på å gjenta suksessen.

(NTB)

HÅPER PÅ MARADONA: - Maradona er helt klart verdens beste fotballspiller gjennom tidene, sier Solskjær.
SOLSKJÆRS HELT: Han er litt mer rundt i kantene nå, Maradona. Her i aksjon i april.