TENT: Kampgløden lyser av Nora Mørk, som endelig er tilbake i praktslag for Norge i mesterskap etter år med skadeplager. I kveld vil hun sende hjem Tsjekkia, så håper hun å banke vertsnasjonen Serbia i deres egen hovedstad i neste runde. Foto: Pedja Milosavljevic,  AFP / NTB Scanpix
TENT: Kampgløden lyser av Nora Mørk, som endelig er tilbake i praktslag for Norge i mesterskap etter år med skadeplager. I kveld vil hun sende hjem Tsjekkia, så håper hun å banke vertsnasjonen Serbia i deres egen hovedstad i neste runde. Foto: Pedja Milosavljevic, AFP / NTB ScanpixVis mer

Drømmer om å slå ut Serbia for fulle tribuner

Nora Mørk tillater seg å tenke ett skritt videre.

Håndballstudio kl. 20.15: Norge - Tsjekkia

NOVI SAD (Dagbladet): Selvsagt skal man ta en kamp av gangen og alt det der, og få er flinkere til det enn de norske håndballjentene. Et meget disiplinert og klokt kollektiv har lagt grunnlaget for den fantastiske medaljefangsten de siste årene.

På de elleve siste mesterskapene - OL, VM og EM - har det blitt ti medaljer. Sju gull, to sølv og en bronsemedalje.

Men selv om du kan være trygg på at spillerne har fokus på Tsjekkia i åttedelsfinalen i kveld, tillater Nora Mørk seg å skule litt mot det som venter i en eventuell kvartfinale. Der venter vinneren av Sør-Korea og vertsnasjonen Serbia - i hovedstaden Beograd.

- Korea har vi spilt mot før. De er vanskelige å få tak på, det blir gjerne ikke helt en sånn kamp man har tenkt seg. Men Serbia hadde vært kjempegøy å møte på hjemmebane her. De er sterke, men hvis vi spiller opp mot vårt beste, så tror jeg nok at de skal få det tøft, sier Mørk til Dagbladet.

- Kjenner presset Hun har blant annet merket seg at Serbias nøkkelspiller Andrea Lekic «ikke helt har vært seg selv» i VM på hjemmebane.

- Jeg tror kanskje hun kjenner presset, det er mye som hviler på skuldrene hennes. Det hadde vært gøy å møte dem og slå dem ut her i Serbia med masse folk på tribunen. Det er det som er gøy, sier Nora Mørk.

Men hun er slett ikke sikker på at den muligheten byr seg selv om Norge skulle slå Tsjekkia.

- Jeg er ikke sikker på at Serbia slår Korea. Det er jeg ganske usikker på, sier Mørk.

God statistikk Norge har tradisjonelt hatt godt tak på Tsjekkia i kvinnehåndball. Det siste tapet mot tsjekkerne, som da var Tsjekkoslovakia, kom i oktober 1986, for mer enn 27 år siden. Det første møtet med Tsjekkia etter løsrivelsen fra Tsjekkoslovakia endte uavgjort 3. februar 1993. I de 20 årene som har gått siden, har Norge vunnet tolv av tolv møter.

Men Tsjekkia er et lag i framgang, og Norge vant bare med ett og tre mål i to kamper i september i år.

Nora Mørk er spent på kveldens motstander.

- Jeg er veldig spent, jeg har ikke sett så mye av dem ennå. Men jeg tror det kan bli en veldig jevn og tøff kamp, men jeg håper jo at de blir sendt hjem til slutt, for vi skal videre til Beograd, sier hun.

PRESSET: Nora Mørk synes ikke Serbias stjernespiller Andrea Lekic (i midten) helt har vært seg selv så langt i VM.Foto: Georgi Licovski,   EPA / NTB Scanpix
PRESSET: Nora Mørk synes ikke Serbias stjernespiller Andrea Lekic (i midten) helt har vært seg selv så langt i VM.Foto: Georgi Licovski, EPA / NTB Scanpix Vis mer